További képeink a videók alatt
Akcióban Pintér rendőrsége (no nem a cigánybűnözők ellen):
 
 
Tiltakozó tüntetés Kampányrendezvény a Szabolcs utcában:
 
 






Kapcsolódó:
Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda országos vezetője az előállításáról és a mozgalma elleni támadásokról

"Egyesülési joggal való visszaélés vétsége miatt" gyanúsítottként hallgatta ki Ináncsi Józsefet, a Magyar Nemzeti Gárda új kapitányát a rendőrség pénteken, miután elvitték a Jobbik augusztus 20-ai ünnepi rendezvényéről - adja hírül az MTI.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken késő este közölte: azért intézkedtek Ináncsi ellen, mert a rendezvényen "szabályt sértett", ugyanis "a jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet nevét, valamint jelképeit viselte a pólóján". Emellett nem engedelmeskedett a rendőröknek, amikor felszólították, hogy vegye le a ruhát.
Ezután vitték a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, majd a BRFK Gyorskocsi utcai épületébe, ahol a kihallgatása során megállapították, hogy a Magyar Gárda vezetésében vesz részt, "és mivel ez bűncselekmény, indokolt a kihallgatása". Ettől függetlenül szabadlábon védekezhet.
Korábban írtuk: Ináncsi Józsefet, a Magyar Nemzeti Gárda vezetőjét 21:40 órakor kiengedték a Gyorskocsi utcából. Bűncselekmény elkövetésének gyanújával indul ellene eljárás.
Interjúk, bővebb beszámoló holnap reggel.
Hering József
Korábban írtuk: Körülbelül 60 fő jelent meg a XIII. kerületi rendőrkapitányság előtt. Dr. Gaudi-Nagy Tamás úton van a helyszín felé. A Gárda elhurcolt főkapitányát Kun Judit védi - tájékoztat olvasónk.


Korábban írtuk: Elvitték a rendőrök Ináncsi Józsefet, a Magyar Nemzeti Gárda új főkapitányát a Jobbik augusztus 20-ai ünnepi rendezvényéről - közölte a Jobbik pártigazgatója péntek délután.
Szabó Gábor elmondta, hogy a Jobbik kampánynyitó és egyben augusztus 20-át is köszöntő rendezvényén, amelyet a margitszigeti Nagyréten tartottak, tíz rendőr odalépett a főkapitányhoz, majd tudomása szerint elvitték őt a XIII. kerületi rendőrkapitányságra.
Ináncsi József éppen a büfénél beszélgetett ismerőseivel, amikor a rendőrök odaértek. Szabó Gábor elmondása szerint azért vitték el a főkapitányt, mert zöld pólójára a "Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom" felirat volt hímezve. "Ez volt az előállítás oka" - mondta.
Az incidens ellenére a résztvevők folytatták a békés ünneplést, bár azok közül, akik a helyszínen értesültek a történtekről, többen felháborodtak a rendőri intézkedésen - tette hozzá a Jobbik pártigazgatója és országgyűlési képviselője az MTI-nek.
Korábban írtuk: A rohamrendőrök a semmiből, célirányosan, óriási erőkkel érkeztek a margitszigeti rendezvényre, mindenkin átgázoltak, és a Magyar Nemzeti Gárda új főkapitányát, a terepszínű nadrágban, fekete pólóban álldogáló Ináncsi Józsefet megragadták és elhurcolták - adja hírül a Barikád.
Hiába érkezett azonnal a segítségére Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Staudt Gábor budapesti főpolgármester-jelölt, a rendőrök alkotmányt, emberi jogokat és erkölcsöt felrúgva elráncigálták, autóba tuszkolták és elhurcolták Ináncsi Józsefet - olvasható a Jobbik híroldalán.