Felháborodva, de nem meglepődve értesültünk arról, hogy szervezetünket, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM) a parlamenti pártok – kivéve a Jobbikot – nagykoalíciót alkotva a mai napon kizárták az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottságból, ahová korábban a Jobbik javasolt minket - írja közleményében Toroczkai László, a HVIM elnöke.


Salamon László, a bizottság kormánypárti elnöke egy levélváltásra hivatkozott, amely során mozgalmunk egy tagja, Incze Béla válaszlevelének alján egy automatikusan megjelenő Szálasi-idézet szerepelt. Bár ezt a mai hatályos törvények szerint sem tiltja semmi, a pártok mégis kizártak minket az alkotmányozó folyamatból. Meggyőződésünk, hogy a kormánypártok csupán ürügyet kerestek a kizárásunkra, hiszen nem titok, hogy mozgalmunk ragaszkodott volna a történeti alkotmány helyreállításához. Ez azonban a több mint hatvan éve tartó illegitim állapot fenntartásában érdekelt politikai „elit” számára nem cél.

Incze Béla – bár vezető tagunk – nem hivatalos képviselője a HVIM-nek, és nem a HVIM hivatalos álláspontját közvetítette, valamint nem folytatott hivatalos levelezést Salamon Lászlóval, mindössze a magáncíméről tudatta az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottság elnökével, hogy a levelet az illetékesnek továbbította. Így nem „vállalhatta fel a szervezet profilját”, ahogy a fideszes bizottsági tag, Gruber Attila aljas módon megfogalmazta. A HVIM nem hungarista szervezet, nincs központi kötelező ideológiája, mivel nem ideológiai szervezet vagyunk. Ugyanakkor nem határolódunk el sem Incze Bélától, sem pedig az ominózus idézettől, amely így szól: „Minden mozgalom olyan erős, amilyen ellenhatást tud önmaga ellen kiváltani”.

Éppen a mi folyamatosan és minden oldalról, a legkülönfélébb és legaljasabb módon támadott mozgalmunk az élő példa rá, hogy a citált idézet tökéletesen helytálló - zárja szavait Toroczkai.
(Kuruc.info)