Több e-mail is bizonyíthatja, hogy Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármesterjelöltje nem mondott igazat akkor, amikor rágalmazás címén rendőrségi feljelentést tett Németh Mónika ellen, és azt állította: közös munkájuk során fel sem merült, hogy szexuális ajánlatokkal bombázta volna őt – írja a Csepel.info.
Mint ismert , Németh Mónika szeptember 23-án fordult nyílt levélben a csepeli választókhoz. Ebben leírta, hogyan zaklatta őt szexuális közeledésével a munkahelyén Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármesterjelöltje. Mint arról a Csepel.info nyomán beszámoltunk, a munkahelyi zaklatást annak ellenére sem vizsgálták ki, hogy Németh Mónika panaszával Tóth Mihály polgármesterhez fordult.
A volt Csevak vezérigazgató, MSZP-s polgármester-jelölt a szexuális zaklatást egy olyan levéllel próbálta tagadni, melyben azt állította, hogy Németh Mónika a munkahelyén nem a munkájával foglalkozott. Emiatt a levél miatt szeptember 30-án Németh Mónika és Mile Zoltán is rendőrségi feljelentést tett rágalmazás és jó hírnév megsértése címén. A feljelentésre Szenteczky János részéről is feljelentés volt a válasz. Az MSZP-s polgármester-jelölt pénteki sajtóközleményében – többek között – ez olvasható: „Szenteczky János ügyvédje elmondta, a Csepeli MSZP-s polgármesterjelölt akár hízelgőnek is gondolhatta volna, hogy nagyon csinos volt kolléganője szexuális zaklatással vádolta őt, de mivel közös munkájuk során ez föl se sem merült, ezért a mai napon rágalmazás miatt feljelentette Németh Mónikát.”
A Csepel.info-hoz eljuttatott e-mailek a lap szerint inkább annak a gyanúját erősítik, hogy Szenteczky bizonyosan felhasználta a munkakapcsolatát arra, hogy szexuális ajánlatokat tegyen beosztottjának, méghozzá több esetben nem is mint magánember, hanem aláírásában is, mint a Csevak Kft. ügyvezető igazgatója.

(Csepel.info)