A pocokképű L. Simon Lászlószerint jól állta spiclitársa,P. Tamás ütését Novák
Az Országgyűlés médiát ellenőrző albizottságának ülése elmaradt, mivel nagykoalíciós obstrukcióval szabotálták a jobbikos elnök által kezdeményezett vizsgálatot. Egyedül az LMP képviselője jelezte előre távolmaradását más elfoglaltságára hivatkozva, a többi párt albizottsági tagja azóta sem igazolta mulasztását. Így következmények nélkül marad az ORTT elmúlt négy hónapról készített kimutatása a pártok médiabeli megjelenésének durva aránytalanságairól.
Novák Előd lett az ellenőrző albizottság elnöke, bár mindent elkövettek ez ellen. A Kulturális és sajtóbizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottságnak ellenzéki kell legyen az elnöke, mely posztért nem jár tiszteletdíj és költségtérítés sem. Mivel a megválasztáskor a komcsiktól csak a vén, ambíció nélküli Vitányi Iván volt jelen, aki 1990 óta tagja (a Pufajkás idején elnöke is) a bizottságnak, így a következő az erősorban a Jobbik volt. Pörzse Sándor Novák Elődöt jelölte. Bár ettől megrettenve az alkesz Pálffy István az ellenzéki belügybe belepofázva Karácsony Gergelyt is javasolta, de ő nem vállalta, miután a főbizottságnak alelnöke, és mindkét albizottságnak tagja.
(Kuruc.info)

A Kulturális és sajtóbizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottság a médiatörvény 4. § (1) és (2) bekezdését jelentősen sértő, kiegyensúlyozatlan és bizonyos pártérdekeket szolgáló műsorszolgáltatást kellett volna vizsgálnia. Az ORTT május 17-étől (az új Országgyűlés első munkanapjától) szeptember 19-éig terjedő időszaki kimutatásából különösen a kormánypárti/ellenzéki aránytalanság számottevő: az 53%-os választási eredményt elérő Fidesz-KDNP beszédideje az m1 esti híradójában 77% (szeptember második hetében, vagyis az önkormányzati kampány hevében ez 93,4% volt, miközben a Jobbik és az LMP 0%-nyit szerepelt), a Duna Tv esti híradójában 75%, az MR1 Déli Krónikában 81%, az ellenzék rovására. A kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a médiatörvény a kereskedelmi tévékre és rádiókra is előírja, de azok se különbek. A Jobbik kirekesztése még szembetűnőbb, de várhatóan ez is szankció nélkül marad: az elmúlt négy hónapban a 17%-os párt beszédideje az m1-en 3,3% (a kevesebb mint feleakkora támogatottságú LMP beszédideje: 4,5%), a Duna TV-ben közel 6% (LMP: 5%), a Rádióban 1,4% (LMP: 6,7%), a TV2-ben 2,4% (LMP: 5,1%), az RTL Klubon 1,7% (LMP: 4,8%).
A Házszabály 13. § (3) bekezdése szerint a képviselőnek „Kötelessége részt venni az Országgyűlés ülésein, továbbá annak a bizottságnak az ülésein, amelynek tagja.” Bár Gyurcsány albizottsági üléstől való távolmaradása óta köztudomású, hogy ennek jelenleg nincs szankciója, csak a Jobbik szeretné azt. A médiát ellenőrző albizottság kormánypárti tagjai mind politikai álláshalmozók: helyi önkormányzati főállásuk van (legalább alpolgármesterek), továbbá felük még megyei közgyűlési képviselő is. Így nem csoda, hogy ha akarnák, akkor se tudnák tisztességgel ellátni feladatukat.
A jövő csütörtöki ülés napirendje lényegében változatlan, bár a választás után már kevésbé orvosolható.
Novák Előd
az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottság Ellenőrző Albizottságának elnöke
 
Pöcsnek nevezte L. Simon László Novák Elődöt

A spicli Pocok ismét cinikus volt
Alább az MTI némileg korrigált, mellesleg a médiában szintén elhallgatott híre (hallgatnak a törvénytelen hallgatásukról), mely szokatlanul könnyed stílusban arról is értekezik, hogy L. Simon László bokszleckét adna Novák Elődnek.
Elmaradt az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága Ellenőrző Albizottságának csütörtök reggeli ülése, miután a testület tagjai közül csak az elnök, a jobbikos Novák Előd jelent meg.
Novák Előd a többi között azzal javaslattal hívta össze az ülést, hogy tárgyaljanak a Jobbik kampányfilmjének cenzúrázásáról, amelyet a Magyar Rádió és a Magyar Televízió a benne elhangzó "cigánybűnözés" kifejezés miatt az OVB-döntés ellenére sem sugároz. A jobbikos politikus olyan állásfoglalást szeretett volna elfogadtatni, amelyben felszólítják a közmédiumokat a reklám lejátszására.
Pöcsnek nevezte Pocok László Novák Elődöt az Országgyűlés utolsó nyári ülésnapjának estéjén. A kissé bepiált L. Simon László üléstermi beszólását többen megerősítették, pl. a kettőjük közt ülő Schiffer András. Novák nem szólalt fel ügyrendben, hogy vegyék jegyzőkönyvbe, mint ahogy a spicli L. Simon tette azt óvodás árulkodó módjára, az elhíresült „Lógjon!” beszólásból műbalhét kreálva.
(Kuruc.info)
A tárgyalóképesség hiánya miatt elmaradt tanácskozásra Novák Előd meghívta a közmédiumok képviselőit is. A meghívásnak a Magyar Rádió eleget tett, a Magyar Televízió azonban senkit sem küldött az ülésére, csak az ügyvezetőjük külföldi tartózkodására hivatkoztak.
A jobbikos politikus megtárgyalásra javasolta az Országos Rádió és Televízió Testület kimutatását is az elmúlt négy hónapról, amelyből kiderül, hogy pártja a választáson elért eredményénél és a parlamenti mandátumarányánál is jóval kisebb arányban jut megszólaláshoz a médiumokban, így a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban és a Duna Televízióban, de a kereskedelmi televíziókban is, pedig rájuk is vonatkozna a médiatörvényben előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye.
A Magyar Rádió Déli Krónikájában május 17. és szeptember 19. között 4,03 százalék volt a jobbikos jelenlét, míg a párt megszólalásainak időtartama mindössze 1,36 százalékot tett ki - ismertette Novák Előd, hozzátéve, hogy az áprilisban a Jobbiknál lényegesen gyengébben szereplő LMP ennél többször jutott szóhoz, a kormánypárti megszólalások aránya pedig több mint 70 százalék volt. A politikus elmondta: ennél számukra csak alig valamivel kedvezőbb a kép a Magyar Televízió esti híradójában. Ott 8,09 százalékos volt a jobbikos jelenlét, a pártra jutó beszédidő azonban az MTV hírműsorában is csak 3,34 százalékot tett ki a vizsgált négy hónap alatt.
Novák Előd napirendre vette volna azt is, hogy miként valósul meg a pártoknál az újságírók munkáját segítő felvilágosítási kötelezettség. Az ülés azonban elmaradt, miután a héttagú ellenőrző albizottság tagjai közül csak Novák Előd jelent meg. Ott volt viszont rajta kívül L. Simon László, a kulturális és sajtóbizottság fideszes elnöke, aki az albizottságnak nem tagja. Ő - mint mondta cinikusan - azért érkezett, hogy kifejezze az albizottsággal és annak elnökével szembeni szolidaritását.
L. Simon László apja a privatizáció idején állítólag bagatell összegekért felvásárolta Agárd-Gárdony környékén a volt Tsz-földeket, majd azokat nagy pénzen értékesítette magyar és külföldi befektetőknek. Meg nem erősített információink szerint a tulajdonukban maradt 30 hektár gyümölcsösben idénymunkaszerűen mélyszegény embereket foglalkoztatnak napi 250-300 Ft óradíjjal feketén.
(Kuruc.info)
A két politikus között ezután perceken át tartó szópárbaj kezdődött. Novák Előd felrótta, hogy a kormánypárti képviselők obstrukcióval akadályozzák a testület ülését, bizottsági munkájukat pedig azért képtelenek ellátni, mert mindannyian álláshalmozók. L. Simon László úgy válaszolt: kampány van, így az albizottság ülését körültekintőbben, s nem egy nappal korábban kellett volna összehívni. Novák azonban házszabálybeli lehetőségére és arra a rendkívüli helyzetre hivatkozott, hogy a közmédiumok az OVB döntése ellenére sem hajlandók sugározni egy kampányfilmet, ami példátlan az ún. rendszerváltás óta.
Később a fideszes képviselő - utalva arra, hogy Novák Elődöt múlt csütörtökön a Fővárosi Bíróság épületében megütötte P. Tamás blogger - szóvá tette, hogy a jobbikos politikus láthatóan jól állja az ütéseket. Majd felajánlotta neki, hogy miután fiatalkorában bokszolt, szívesen ad leckéket, hogy javítsa például az alapállását. Novák Előd erre azt mondta: a valóságos ütésnél sokkal jobban fáj neki az a pofon, hogy a bizottság kormánypárti tagjai távollétükkel lehetetlenítik el a testület munkáját.
A kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága legközelebb jövő csütörtökön kísérel meg összeülni, változatlan napirenddel.
(MTI, Kuruc.info)