Az MNG több megyei tagja és a Gárdamotorosok is képviselték magukat az MNG, a kispesti 56-osok, a XVIII. kerületi Jobbik és a KABSZ által közösen szervezett idei október 23-i megemlékezésen, mely a kispesti temetőben került megrendezésre reggel 10 órától.

A koszorúzás előtt több felszólaló is tartott beszédet. Így hallhattuk többek között „Potyka bácsit”, Szalay Róbert történészt, Dr. Zétényi Zsoltot, Végh Attilát, a KABSZ elnökét, Ináncsi Józsefet, az MNG vezetőjét, Korona Veronikát a NeHaCsa képviseletében, illetve Koroly György ezredest, aki Potyka bácsival együtt részese volt az 56-os eseményeknek. Rövid istentiszteletet tartott továbbá Hegedűs atya és Ablonczi Zsolt.


Ináncsi József

Ezt követően egy közeli étteremben sor került egy együtt elfogyasztott ebédre, melyre Potyka bácsi meghívására kb. 150 fő vehetett részt a már említett szervezetek tagjai közül. Az ebéd elfogyasztása után a hivatalos rendezvény véget ért. Innen még lehetőség volt átmenni a Jobbik 15 órakor tartandó rendezvényére, illetve este hét órától a Budaházyért tartott 72 órás éhségsztrájkra, melyen szintén több bajtársunk vett részt.

A délelőtt folyamán azonban egyik bajtársunkat, aki az MNG részére hozott volna láthatósági mellényeket, illetve pólót, sapkát és karszalagot, a XIX. kerületi Ady Endre úton igazoltatták, melynek során elvették tőle mobiltelefonját, átkutatták és levideózták a kocsiját, majd bevitték a Gyorskocsi utcába egy kis rendőrségi buszban, melyben bajtársunkra 6 (!) rendőr „vigyázott”, illetve még 1 járőrkocsi is „biztosított” hátulról. A Gyorskocsi utcában visszakapta a telefonját, azonban a rendőrök házkutatási paranccsal, megbilincselve és rabszíjon visszavitték bajtársunkat az otthonába, ahol meg is tartották a szemlét, mely során lefoglaltak egy emléklapot, melyet bajtársunk árvízvédelmi munkáért kapott. A gyors ügyvédi segítségnek köszönhetően visszakapta iratait és mobiltelefonját, valamint a kocsiját és annak forgalmiját. Bajtársunkat délután fél négykor engedték ki, a jegyzőkönyvek „legyártása” után, mely szerint a vád: betiltott társadalmi szervezetben való részvétel és annak tagjainak segítése.

Ezúton szeretnénk megköszönni a rendőrségnek, hogy természetesen most is biztosították szép létszámmal mind a megemlékezés, mind az ebéd ideje alatt is a biztonságunkat.

Magyar Nemzeti Gárda – Gárdamotorosok
Korábban írtuk: A kispesti temetőben emlékezett 23-án a Gárda
2010. október 23-án a kispesti Újtemetőben emlékezett meg a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom a Kispesti 56-osokkal, a Konzervatív 56-os Antibolsevista Szövetséggel, a Nemzet, Haza, Család (NeHaCsa) Polgári Egyesülettel, a Jobbikkal és a Jobbik Jogsegély Szolgálattal közösen az 1956-os forradalom hőseire.