Szekó József fideszes polgármester és Dr. Maszlerné Kovács Mirella jegyző a mai napon ismét megakadályozta azt, hogy Polgár Károly jobbikos önkormányzati képviselő tanácsadója, aki egyben a Mohácsi Valóság című helyi újság szerkesztője, az ülésterembe jusson, törvény adta jogait gyakorolja.

Mint ismert, az elmúlt testületi ülésen bilincsben vitte el mindkettőjüket a rendőrség, mert Polgár Károly jobbikos önkormányzati képviselő gyorskötözővel Németh Imréhez kötözte magát, mikor Némethet, aki a városvezetés több ügyét leleplezte már, jogszerűtlenül el akarták távolítani az ülésteremből.

A mai testületi ülésre azt találta ki a fideszes városvezetés - mivel tudták, hogy Németh sajtóengedéllyel rendelkezik -, hogy a nyilvános testületi ülésen csak azon sajtóorgánumok munkatársai vehetnek részt, akik akkreditálták magukat előtte a városházán.

A megszokottaktól eltérően a testületi ülésterem ajtaját a testületi ülés megnyitásáig zárva tartották, így addig senki nem tudott a teremben helyet foglalni.

Polgár Károly Németh Imrével egyszerre érkezett a városházára, ahol már többen várakoztak arra, hogy a nyilvános testületi ülésnek helyet adó terembe bejussanak. Köztük több médiumnak a képviselője, akik az elmúlt testületi ülésen történtek miatt jelentek most meg.

Itt szembesültek azzal, hogy nem mehetnek be a terembe azon sajtó munkatársai, akik nem akkreditálták magukat előtte. Polgár Károly a jogszerűtlen és diszkriminatív rendelkezés miatt azonnal felkereste irodájában a jegyzőt, aki viszont a polgármesterhez irányította őt. A polgármester pedig a titkárnőjén keresztül üzente Polgárnak, hogy nincs vele mit megbeszélnie, nem fogadja őt.

Amúgy a mai testületi ülés egyik napirendi pontja a jegyző előterjesztése kapcsán épp az volt (nem véletlenül), hogy tovább korlátozzák a nyilvános testületi ülések látogathatóságát. Ebben az előterjesztésben szerepel az, hogy a sajtó részéről a jövőben csak azok lehetnek majd jelen, akik akkreditálták magukat előtte a városházán. Az előterjesztés alján ez volt olvasható: 3.§ E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

Kiderült, hogy a testület még meg sem tárgyalta, meg sem szavazta, de már Mohács jegyzője és polgármestere hivatkozott rá, és alkalmazta, alkalmaztatta azt.

Alkalmazták azt úgy, hogy ez csak a helyszínen derült ki a sajtó munkatársainak számára, azzal együtt, hogy akkreditálásra már nincs is lehetőség, mert az akkreditálásnak a hátárideje lejárt...

Jogászok szerint mindez nonszensz, amúgy már az is, hogy állami intézményben egy nyilvános testületi ülés kapcsán akkreditáláshoz kötik sajtó jelenlétét.

A fentiek miatt Magyar Televízió jelenlévő munkatársait sem engedték be a terembe.

Polgár Károly, a Jobbik önkormányzati képviselője példát mutatott ismét: szolidaritását kifejezve nem volt hajlandó belépni az ülésterembe addig, míg be nem engedték a sajtó munkatársait. Így a mostani testületi ülés számára ismét azzal végződött, hogy nem tudott, nem vett részt a testületi ülésen.

Egyébként a fideszes többségű képviselő-testület megszavazta a testületi ülések látogathatóságának a korlátozását tartalmazó előterjesztést, benne az akkreditálással, amit már a megszavazása előtt alkalmaztak a városházán.

Videó az esetről:
 
 
(Kuruc.info)