Alföldi Róbert menesztését követelte a Nemzeti éléről a Jobbik szerda esti demonstrációján a színház épülete előtt.


Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő betegnek és perverznek nevezte a színigazgatót; amiért nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt. Elmondta, a Jobbik nem nyugszik, amíg a Nemzeti Színház épületének tetején nem Árpád-sávos zászló lobog.
Pörzse Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt: a kormányváltás nem hozott változást a kultúrairányításban, ahol változatlanul az SZDSZ szellemisége a meghatározó. Kitért arra is: nem maradhat a Nemzeti Színház főigazgatója, aki nem érti, hogy miért nem ünnepelhetik a román nemzeti ünnepet a színház épületében.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke beszédében a deviancia templomának nevezte a Nemzeti Színházat. Pörzse Sándorhoz hasonlóan kifogásolta, hogy a főigazgató nem megy el a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülésére, ahol meghallgatták volna. Hozzátette: ebben a kormánypárti képviselők segédkeztek neki, mivel előzőleg ugyancsak jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.
A többi felszólalóhoz hasonlóan követelte Alföldi Róbert menesztését, még ha azt - mint mondta - többen antiszemitizmusnak, homofóbiának értékelnék is.
Az egyórás demonstráció résztvevői a színigazgató nevének elhangzásakor minden esetben fütyülni kezdtek, majd azt skandálták: "Alföldi, takarodj!"
A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál.
(MTI nyomán)