Frissítés (dec. 3. 11:18): jellemző a magyarországi balliberális médiumokra, hogy nemcsak hogy elhallgatják az elkövető cigány származását, hanem egyenesen már címválasztásukban azt sugallják, gárdista volt a plakátoló. Értsd: pont az ellenkezőjét állítják (gárdista az elkövető), mint ami valójában történt (önmerénylő cigány). Nesze neked korrektség, kiegyensúlyozottság.

Ráadásul nem is csak echte cigánymédiumok (pl. a C-Press meg a Nácik, haza – cikkük és címválasztásuk ITT) csinálják ezt, hanem olyan „mértékadó” lapok is, mint a Népszabadság, ill. a HVG. Az előbbi cikkének címe pl. „Uszításért ítéltek el egy gárdistát”, az utóbbié meg „Enyhített ítélet a gárdista-perben”. Komolyan mondjuk: nem találunk szavakat megvetésünk kifejezésére. Tudják jól ezen lapok szerkesztői (hiszen még a Magyar Nemzet is kerek-perec megírta pár napja), hogy szó nincs gárdista elkövetőről, de azért csak uszítanak a Gárda ellen, a történteket száz százalékosan kiforgatva. Ezek után van még valaki, aki hisz a balliberális médiumoknak?

Eredetileg írtuk (dec. 2. 23:20): Számtalan cikkünkben (lásd pl. EZT) foglalkoztunk a rakamazi önmerénylettel. Ítéletet most hirdetett a bíróság. Jellemző, hogy csak egy évet kapott a cigó, azt is felfüggesztve. De mit is várunk egy olyan kormánytól, amely még mindig nem „hatott” oda, hogy a cigány gyilkosokat (pl. a mi áldott jó Kozák Rajmundunkat), rendőrre, tanárra támadókat ültessék le. Miközben minden másik országban minimum többméteres falakkal elválasztják, ha éppenséggel nem terelik táborokba őket. Vagy egyszerűen csak kirúgják messze az országból. Esetleg agyonlövik, ahogy a veszett kutyákat, ahogy azt például az igen derék finnek csinálják.


Tipikus, hogy a hírt lehozó cigánymédiumok (lásd pl. EZT) gondosan elhallgatták azt az apró, de igen fontos részletet, ami az alább teljességében idézett SZON-cikkben (meg a benne hivatkozott Magyar Nemzet-anyagban) olvasható: „A gyanúsításról a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a férfi édesapja Balogh Albert cigány jogi aktivista [Kuruc.info: azaz: ingyenélő, a világon semmi hasznosat nem csináló cigányfajvédő], a lap szerint azt mondta: sajnálja ha így történt, a fia [aki plakátozott] felnőtt férfi, aki maga felel tetteiért de szülőként reméli a fia ártatlan.” Értsd: ezek a lapok is leszögezték, hogy cigány a heccelő.

Hogy miért kevés az egy év, ráadásul azt is felfüggesztve, mindezért? Nos, ha csak egy ártatlan, következményekkel nem bíró falragasz lett volna, mi se nagyon követelnénk többet, még egy cigánynak sem. Itt viszont, ahogy a cikkben is olvasható, „több tucatnyian kapát, kaszát fejszét ragadva az utcákon gyülekeztek. A robbanásig feszült helyzetben több település összes bevethető rendőrét Rakamazra irányították, a felheccelt tömeg valamikor hajnal körül tért haza”. Az ilyen következményekkel járó uszítást már komolyan meg kell büntetni, hogy a jövőben egyetlen korcsnak se akaróddzon ilyet tenni. Most ugyan szerencsénk volt, hogy egyetlen ártatlan, a házából kirángatott vagy az utcán szembejövő magyart sem lincseltek meg ezek a felheccelt állatok – de mi lett volna akkor, ha nincs? Hány ember élete száradna a plakátoló lelkén?

Plakátokon heccelte a rakamazi romákat
Rakamaz, Nyíregyháza - Közösség elleni izgatás ügyében hirdetett jogerős ítéletet a Megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntető tanácsa ( a tanács tagjai dr. Fekete Magdolna és Lengyelné dr. Katona Piroska voltak).

"A Magyar Gárda hamarosan Rakamazon is felvonul, de ez nem a szokványos felvonulás lesz, hanem attól egy kicsit több. Pusztulni fogtok rohadt büdös cigányok. Rettegjetek, féljetek, mert hamarosan jövünk!" – ezzel a szöveggel kerültek ki plakátok 2009. január 2-dikán reggel Rakamazon több helyen. A településen élők egy részét sikerült felheccelni, akik egymást riogatva annyira felindultak, hogy több tucatnyian kapát, kaszát fejszét ragadva az utcákon gyülekeztek. A robbanásig feszült helyzetben több település összes bevethető rendőrét Rakamazra irányították, a felheccelt tömeg valamikor hajnal körül tért haza.

Akkoriban Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, ha nem védik meg a hatóságok a romákat, a vezetők nem sokáig tudják visszatartani őket. A rendőrség az egyik plakáton talált egy ujjlenyomatot, ami alapján pár hónappal később azonosítottak egy helyi 29 éves férfit. A gyanúsításról a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a férfi édesapja Balogh Albert cigány jogi aktivista, a lap szerint azt mondta: sajnálja ha így történt, a fia felnőtt férfi, aki maga felel tetteiért de szülőként reméli a fia ártatlan. A bizonyítékok alapján a Nyíregyházi Városi Bíróság bűnösnek mondta ki közösség elleni izgatás vádjában B. Tamást, és ezért 1 év 4 hónapos letöltendő börtönre valamint 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélet őt.

Az ujjlenyomat buktatta le

A védelmi fellebbezés után került az ügy a fellebbviteli tanács elé. A védelem előadta, hogy a rendőrség egyetlen plakáton találta meg a vádlott ujjlenyomatát, a többi plakáton nem, a városi bíróság olyan következtetése, hogy a vádlott helyezte ki az össze plakátot nem bizonyított, így nem lehet kétséget kizáróan megállapítani B. Tamás bűnösségét. Ezért indítványozta B. Tamás felmentését. A megyei bíróság a körülmények mérlegelése után így döntött, a vádlott bűnös közösség elleni izgatás vádjában. Az első fokon kiszabott büntetés mértékét megváltoztatva 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönre ítélet B. Tamást, és a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetést mellőzte.

Az indoklásban részletesen elhangzott, a plakátokat nagyjából egy időben helyezték ki és azonos forrásból származtak. A vádlott ujjlenyomata rajta volt az egyik plakáton, arra vonatkozóan pedig nem tudott elfogadható magyarázatot adni hogy miként történt ez. A vádlott egyetlen megismert tartalmú plakát kihelyezésével is elkövette a terhére rótt bűncselekményt.

(SZON)