A 2006. őszi események után szíve joga használni e kifejezést – mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy ávósnak nevezett egy rendőrt, aki ezért becsületsértésért beperelte.
A politikus szerint kettős mércét alkalmaznak: a taxisblokádot engedélyezték, de a Gyurcsány-rezsimmel szembeni tüntetéseket rendre feloszlatták.
Felhívta a figyelmet arra:¨nem az 50-es években állították elő egy nap alatt a legtöbb – 216 – embert, hanem amikor a Magyar Gárda mellett tüntettek.
Arra a felvetésre, hogy Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház vezetőjét miért személyében támadják, ahelyett, hogy szakmailag kritizálnák, Novák Előd elmondta: nemrég meg akarta nézni Závada Pál darabját, de visszamondta a jegyrendelést, mert egy kritikában azt olvasta, hogy a színpadon az Erdélybe bevonuló bakák maszturbálnak egy Nagy-Magyarország képre. Hangsúlyozta: azt tapasztalják, hogy Alföldit azért nem merik leváltani, mert félnek attól, hogy akkor antiszemitizmus, homofóbia vádjával illetnék őket. Pedig – tette hozzá – miniszterelnököt is váltottunk már évad közben.
Örömmel vették Mong Attila akcióját – mondta Novák előd. (A Kossuth rádió 180 perc című műsorának vezetője egy percre elhallgatott, miután a parlament elfogadta a médiatörvényt.) Novák úgy véli: a médiafelügyeletben ott kell lennie minden párt képviselőjének. Szerinte a Fidesz kaotikus viszonyok között rendezte a médiatörvényt. Az utolsó pillanatban, amikor csak koherenciazavarra hivatkozva lehetett benyújtani módosító indítványt, összesen 106 érkezett az asztalukra, ezt elolvasni is lehetetlen egy óra alatt – szögezte le.
(Híradó)