Egyes hírekben tévesen az jelent meg a Jobbikról, hogy "a cél érdekében készek akár az MSZP-vel is közösen protestálni." Valójában a szerdai tüntetésen is elmondtam, hogy még ha az új médiatörvényre ugyanúgy nemmel is szavaztunk, az MSZP-vel nem demonstrál közösen a Jobbik, hiszen abszurd, hogy az egykori cenzor Lendvai Ildikó követel sajtószabadságot - írja közleményében Novák Előd.
Mong Attila mellett is csak egy konkrét ügyben állt ki a Jobbik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyéb ügyekben nem kellene elszámoltatni a balliberális szerkesztőket vagy politikusokat - szögezi le a Jobbik alelnöke.
Korábban írtuk: Szolidáris a felfüggesztett ballib rádiósokkal a Jobbik, s akár az MSZP-vel is tüntetnének
Gyertyagyújtásos néma tüntetésen tiltakozott szerda koraeste a Magyar Rádió épülete előtt a Jobbik a médiatörvény ellen. Novák Előd országgyűlési képviselő szerint balliberális áldozatnak tekintik a tiltakozásuk miatt felfüggesztett rádiósokat, de a cél érdekében készek akár az MSZP-vel is közösen protestálni - olvasható hírügynökségek beszámolóiban.
A gyengébbek kedvéért (lásd Mandiner) és a félreértések elkerülése végett a Kuruc.info leszögezi, hogy portálunk nem szolidáris Mongékkal, és a Jobbikkal ellentétben semmilyen közösséget nem vállal a jövőben sem az MSZP-vel.Becslések szerint körülbelül kétszázan gyűltek össze a Magyar Rádió épülete előtt szerda kora este a Jobbik szervezésében, hogy gyertyagyújtással némán tüntessenek a médiatörvény ellen. Novák Előd elmondta, cenzúratörvénynek tartják a jogszabályt. Szerintük komoly társadalmi igény fogalmazódott meg aziránt, hogy visszaszorítsák az elsősorban a kereskedelmi tévékben elburjánzott liberalizmust, az elfogadott törvény azonban nem ezt szolgálja, hanem a Fidesz túlhatalmának bebetonozását.
Noha sokan csodálkoznak azon, hogy ugyanazokat a célokat fogalmazzák meg, mint a baloldal, most ezek a célok a fontosabbak - mondta Novák. A törvény elleni egyperces néma tiltakozásuk miatt felfüggesztett két rádióst balliberális áldozatnak tartják, de szolidaritást vállalnak velük. A Jobbik szerint hatályon kívül kell helyezni a médiatörvényt, nem szabad megvárni, hogyan fog működni a gyakorlatban, mert az első időben nyilván visszafogottak lesznek, de már a büntetések lehetősége is elfogadhatatlan.
A politikus kifogásolta, hogy a közrádió megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, mivel esti hírműsoraiban a jobbikos megszólalások aránya a 2 százalékot sem érte el az országgyűlési és az önkormányzati választás között eltelt időszakban.
(MTI - FH nyomán)