A Jobbik elnöke szerint az elmúlt 20 év nem ért véget, és "ami most zajlik, az a magyar rendszerváltás második elsikkasztása." Vona Gábor erről szombaton beszélt a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten.


Az ellenzéki pártelnök hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben mindenki csalódott, és "ebben az MSZP-nek van a legnagyobb sara, de a Fidesz is gyomorforgató játékot űzött, amikor hagyta, hogy az MSZP saját vesztébe rohanjon, és ezzel az országot is veszni hagyta."
Vona Gábor szerint a Fidesz az elmúlt években azt a taktikát folytatta, hogy "minél jobban szétveri az országot Gyurcsány, annál nagyobb lesz a Fidesz választási győzelme 2010-ben." A pártelnök úgy véli: az is a Fidesz és Orbán Viktor felelőssége, hogy "nem vetettek véget az elmúlt 20 évnek, hanem mentőövet dobtak neki."

Pörzse Sándor nyitotta meg a rendezvényt

A Jobbik elnöke leszögezte: ha lenne valódi rendszerváltás, annak az lenne a következménye, hogy az MSZP megszűnne. Vona Gábor ugyanakkor arra figyelmeztette a közel kétezer fős hallgatóságát, hogy "nem szabad lebecsülni az MSZP-t, mert ahogy beindul a Fidesz népszerűség-vesztése, úgy fogják újra felépíteni az MSZP-t", még akár az is lehet, hogy más néven. "Ezt kell nekünk megakadályozni, mert a Jobbik célja a szocialistákat az utolsó szálig kisöpörni a közéletből" - fogalmazott Vona Gábor.
A pártelnök szerint ugyanakkor a Fidesz kormányzása sem megoldás, ugyanis a "Fidesz 1994 óta ki van éhezve arra, hogy egyedül kormányozhasson, és most nem tudnak uralkodni magunkon és zabálják a kormányzást." Vona Gábor úgy foglalta össze a magyar közéletet, hogy a Fidesz a kormány, a Jobbik az ellenzék, az MSZP pedig az ellenség. A pártelnök Gyurcsány Ferencet akkora nagy színésznek nevezte, akit "sokan szeretnének már több darabban látni."

Novák Előd és Dúró Dóra az első sorban

Az ellenzéki pártelnök bírálta a kormányt az új alkotmány készítése, a médiatörvény, az adórendszer, az elszámoltatás hiánya, a devizahitelesek magukra hagyása és a magyar föld eltékozlása miatt. Vona Gábor hangsúlyozta: ha pártja kormányra kerül, akkor "helyre fogja állítani a jogfolytonosságot az alkotmányban," ki fogja "söpörni a szemetet a médiából és minden háztartásba ingyen internet-hozzáférést biztosít, hogy az emberek végre felébredjenek", valamint az első és második gyermekek vállalásának ösztönzése mellett háromkulcsos adórendszert vezet be. Az ellenzéki párt tevei szerint "az átlagos keresetűek 12, a gazdagabbak 21 az évi 12 milliónál többet keresők pedig 32 százalékos személyi jövedelemadót fizetnének."
Emellett Vona Gábor megígérte, hogy kormányra kerülésük esetén börtönbe zárják a politikusbűnözőket, az eredeti árfolyamokon forintosítják a devizában felvett lakáshiteleket és megvédik a magyar föld- és vízvagyont. Vona Gábor szerint Magyarország "nemzetközi-, adósság-, és demográfiai csapdában van." A pártelnök úgy vélte: Magyarország az Európai Unió "gyarmata és szeméttelepe" és Magyarország csak az unió "cselédje" lehet. Megoldásként Vona Gábor összefogást javasolt a "sorstárs kelet-közép-európai" tagállamokkal, amely alternatívát jelenthet az Európai Unióval szemben. Vona Gábor elismerte, hogy ez csak Trianon "újragondolásával" valósulhat meg, de a Jobbik ragaszkodik "az őshonos magyar kisebbségek önrendelkezési jogához a földjeiken."

Vona Gábor és felesége

Az adóssággal kapcsolatban Vona Gábor szerint "naiv, aki azt hiszi, hogy a 20 ezer milliárdos államadósságot vissza lehet fizetni a gazdaság felpörgetésével, hiszen a gazdaságot is pont az adósságteher lassítja." A Jobbik álláspontja az, hogy az államadósság újratárgyalásával el kell érni "annak egy részének leírását." A demográfiai csapdával kapcsolatban Vona Gábor hangsúlyozta: ennek oka a magyarság fogyása és "a cigányság elképesztő szaporodása, és már csak idő kérdése, hogy mikor lesz a cigányság a többség Magyarországon, ami pedig biztosan polgárháborúhoz vezet."
A Jobbik pártelnöke leszögezte: mindent meg kell tenni a cigányság felemelése érdekében, a magyar családok népszaporulatának ösztönzése érdekében, és le kell lassítani a cigányság népszaporulatát. A hamis rokkantsági nyugdíjakat felül kell vizsgálni, segélyt csak valódi közmunkáért cserébe kell adni, és azt sem pénz, hanem egy szociális bolthálózatban levásárolható jegy formájában. Továbbá be kell vezetni a szülőjáradék lehetőségét, amellyel a gyerekek a fizetésük egy részét átutalhatnák szüleiknek a nyugdíj kiegészítéseként - mondta Vona Gábor.


A pártelnök úgy fogalmazott: "emellett javasoljuk, hogy a kezelhetetlen gyerekeket vegyük ki a családi környezetből, és az eddig a családoknak juttatott támogatásokból létesítendő egyházi felügyeletű bentlakásos iskolákban helyezzük el." Zárásul a Jobbik elnöke a kormánnyal kapcsolatban elmondta: "az, aki pótcselekvésekkel és kommunikációs haccacáréval leplezi ezeket a problémákat, az nem méltó az emberek bizalmára."

Megtöltötte a tömeg a sportcsarnokot

Emellett Vona Gábor arra is ígéretet tett a Jobbik évadnyitó rendezvényének hallgatósága előtt, hogy "eljön még az a nap, amikor a Hősök terén Magyar Gárda-tagokat avatunk."
(MTI nyomán, képek: Stop)