Szigorú megfigyelés alatt tartja a polgári elhárítás azoknak a "szélsőséges csoportoknak" a tagjait, akik a magyar és német katonák 1945-ös budavári kitörésének alkalmából megemlékezésekre készülnek a fővárosban – értesült a Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból (a szélsőségesezés természetesen a Fidesz lapjának a megfogalmazása). A BRFK a szombatra bejelentett rendezvények közül hetet nem vett tudomásul.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal külföldi társszerveivel együttműködve kiemelt figyelemmel kíséri azokat a szélsőjobboldaliként vagy neonáciként nyilvántartott csoportokat, amelyek a második világháborúban a budai Várat védő, majd a szovjet megszállók gyűrűjéből kitörni próbáló magyar és német egységek ünneplésére, az úgynevezett Becsület Napjára készülnek - írja a lap.
A Magyar Nemzet forrásai szerint a polgári elhárítás az "európai szélsőségesek naptáraiban is ünnepnapként jegyzett esemény" közeledtével idejében felvette a kapcsolatot az érintett országok titkosszolgálataival, így mára meglehetősen pontos képet kaptak arról, kik és hányan tervezik, hogy Budapestre jönnek a hét végén.
A hatóságok lényegesen kevesebb külföldi érkezésével számolnak, mint például 2003 februárjában.
(MNO - Híradó nyomán)