Az Esztergom gazdálkodásáról készült számvevői jelentésről az mondható el, hogy javuló tendenciát mutat, illetve kiderül belőle az is, hogy az elmúlt években egy jól felépített, fegyelmezett, pontos és a törvényi előírásoknak megfelelő gazdálkodása volt a városnak - ezt közölte csütörtöki közleményében a helyi Fidesz.
Az Állami Számvevőszék jelentését kedden tette fel honlapjára a város, a dokumentumból az derül ki, hogy Esztergom 2007-2010. közötti pénzügyi helyzete összességében jelentősen romlott a kötvénykibocsátások miatti eladósodás, és az önkormányzat fizetőképességének kedvezőtlen alakulása miatt.
A Fidesz esztergomi szervezetének csütörtöki közleménye szerint az ÁSZ-jelentésben semmilyen visszaélés nem olvasható, apróbb, leginkább adminisztratív hibák fedezhetők fel benne. Törvénytelenségről és visszaélésekről szó sincs, összefoglalásként is csak hat darab javaslat olvasható a polgármester részére. Ráadásul több helyen is pozitívan értékelte az ÁSZ az önkormányzat elmúlt három évének gazdasági és pénzügyi tevékenységét.
A közleményben azt elismerik, hogy az önkormányzat anyagi helyzete valóban romlott az elmúlt években, "éppúgy, ahogy a több ezer önkormányzaté az országban, azonban még ebben a nehéz időszakban is a szabályoknak megfelelően gazdálkodott az esztergomi önkormányzat". A helyi Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy Tétényi Éva polgármester hazudott az ÁSZ-jelentés valódi tartalmát illetően, mert az kimondja, hogy javult az önkormányzat gazdálkodása az elmúlt években.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: