A Jobbik felháborodással értesült arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 2 milliárd forint tanácsadói díjat fizet a Fidesz által kinevezett Homolya Róbert elnökhelyettes volt üzlettársának - mondta Volner János sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki országgyűlési képviselő közölte: az NFÜ 2010 december 23-án írt ki a tanácsadói szerződést, amelyre január 13-ig lehetett jelentkezni. A győztes végül a PD Konzorcium lett, amely két cégből áll: a Dezső és Társa Ügyvédi Irodából és a Pacsika Ügyvédi Irodából. Ez utóbbi vezetője az a Pacsika István, aki 2006 és 2008 között Homolya Róbert tulajdonostársa volt az Euro-Procure Kft-ben. Homolya Róbert csak akkor adta el a részesedését ebben a cégben, amikor kinevezték az NFÜ végrehajtási elnökhelyettesének.
Volner János emlékeztetett rá, hogy ez a 2 milliárdos összeg 2,5-szerese a Tocsik-botrányban szerepelt összegnek. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz azonnal vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, amely meg is történt. A Jobbik "nem hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy a Fidesz "eltocsikolja az adófizetők pénzét," ezért az ellenzéki párt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, Volner János pedig levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy vizsgálják ki, hová tűnt az adófizetők pénze.
(MTI)