Botrányos szavazásnak lehettek szemtanúi az Országgyűlés hétfői ülését nyomon követők a Magyarországa alaptörvényéhez benyújtott módosító indítványok kapcsán. A Jobbik az alaptörvényben szabályozta volna a magyar termőföld és ivóvízkészlet védelmét. Ezt utasították el a Békés megyei kormánypárti képviselők.
Farizeus magatartást tanúsítanak a Fidesz és KDNP képviselői, amikor végigkampányolják az országot azzal, hogy megvédik a magyar termőföldet, és amikor a Jobbik ezt a legmagasabb szinten, az alkotmányban akarja szabályozni, hangos „nem” felkiáltással mennek szembe korábbi önmagukkal a név szerinti szavazás idején. A Jobbik szerint felháborító, hogy olyanok szavaztak az indítvány ellen, akik különböző kisgazda szervezetek egykori és jelenlegi tagjainak vallják magukat.
A Jobbik továbbra is minden tekintetben kiáll a magyar föld védelme érdekében, és nem engedjük, hogy különböző külföldi érdekcsoportok vásárolják fel a magyar földet, amely alapja a gazdaságélénkítésnek és a munkahelyek teremtésének - írja közleményében Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselő, a Jobbik Békés megyei elnöke.
(Kuruc.info)