A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden felmentette a rágalmazás vétségének vádja alól Efraim Zuroffot; a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetőjét Képíró Sándor volt csendőr százados perelte be, mert a zsidó háborús bűnösnek nevezte őt. Az ítélet nem jogerős.


A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint a bíróság a döntést azzal indokolta: "az 1944-es ítélet birtokában a vádlott, akinek jogi érdeke fűződött a közlés megtételéhez, megalapozottan és egyébként jóhiszeműen eljárva" állította azt K. Sándor volt csendőr századosról, hogy háborús bűnös.
Mint írták: a bíróság érdemben nem vizsgálta K. Sándor büntetőjogi felelősségét az 1942-es újvidéki razziában betöltött szerepe kapcsán, mivel ez önálló eljárás tárgya, és nem érinti a vádlott kijelentéseinek büntetőjogi megítélését.
Legutóbb, tavaly decemberben, eljárási akadályra hivatkozva a bíróság megszüntette a Wiesenthal Központ vezetője elleni pert, mivel Képíró Sándor, a magánvádló nem jelent meg személyesen, valamint távolmaradását előzetesen nem jelezte alapos indokkal.




Zsebre tett kézzel a magyar bíróság előtt...
Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd nyilatkozata:
(Híradó nyomán, képek: Kuruc.info)
Kapcsolódó: