A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat faji alapon próbál diszkriminálni, és kifejezetten a cigány embereket előnyben részesítve próbál nekik munkát és lakást biztosítani - mondta Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.


Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke múlt pénteken jelentette be, hogy a kormány és az ORÖ megállapodást kötött: 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonnak be a munkaerőpiacra. Csütörtökön, a megállapodás brüsszeli bemutatása után Farkas Flórián úgy nyilatkozott, hogy "saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll".
Volner János leszögezte: a Jobbik megütközéssel hallgatta, hogy miközben ötödik hónapja folyamatosan csökken az új munkahelyek száma, és az építőipar is sokéves mélyponton van, a kormányzat a magyar lakosságot diszkriminálva akarja a cigányságot munkához és lakáshoz juttatni.
(MTI nyomán)