Őrizetbe vették, és Kaposvárra szállították a kaposvári ügyészek Szima Juditot - tájékoztat a TMRSZ honlapja.
A hétfői tüntetést ennek ellenére megtartják.
Tegnap éjszakai MTI-hír:
Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen.
Gyanúsítottként hallgatják ki Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek - értesült az MTI. Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: a kapitányságnak nincs hatásköre az eljárásban.
A Tettrekész honlapján péntek este megjelent hír szerint a főtitkár előállítása előtt házkutatást tartottak a szakszervezet szekszárdi irodájában.
A Tolnai Népújság internetes lapja, a Teol.hu úgy értesült, hogy Szima Judit kihallgatása késő este is folyamatban van. A portál hivatalosan meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.
Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője - még délelőtt - az MTI érdeklődésére közölte: a nyomozás érdekeire való tekintettel a kiadott közleményben leírtaknál többről nem adhat tájékoztatást. A nyomozás lezárultával, annak eredményéről tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá.
(Kuruc.info)