Meddig tűri még a kormány a CIB Bank ámokfutását a magyar vállalkozások és adófizetők kárára? - tette fel a kérdést hétfői sajtótájékoztatóján Szilágyi György jobbikos politikus.
Az ellenzéki képviselő már május végén is szóvá tette az parlamentben interpellációjában a CIB Bank gyakorlatát, amikor jelzálog vagy vételi jogával élve elveszi az ingatlanokat a vállalkozásoktól. A turizmus, az élelmiszer- és a filmipar vállalkozásait tették így tönkre, de az önkormányzati beruházásokat sem kímélik, közvetve az adófizetőket károsítva meg - mondta. Hozzátette: a kilencvenes évek vadkapitalizmusát idézve, kopasz, kigyúrt verőlegényekkel veszik birtokba a milliárdos értékű ingatlanokat. Mint elhangzott: a valós érték töredékéért jut ezekhez az ingatlanokhoz a bank.
Szilágyi György hétfőn elmondta: a bank ámokfutásának újabb állomása az I. kerületi Hattyú Ház, ahol június 9-án 20 fős "magánhadsereggel elfoglalta" az épületet annak ellenére, hogy az épület egy jelentős részére egy vállalkozásnak hosszú távú és érvényes szerződése van. Ezután, bár a vállalkozó birtokvédelmet kért és kapott is az I. kerületi önkormányzattól, a rendőrség nem tett semmit, mivel a CIB bank azzal érvelt, hogy még nem kapta meg a birtokvédelmi határozatot. A Jobbik azt szeretné, ha a kormány végre határozottan fellépne a CIB bank törvénytelen gyakorlata ellen.
(MTI nyomán)