Két bútordarab került fel a teherautóra, de hamarosan vissza is vitték őket a házba, hiszen a kilakoltatást időközben ismét felfüggesztették. A városi bíróság döntött a felfüggesztésről, ez azonban nem jogerős, fellebezésre lehetőség van.

Hiába készültek a bútorok elszállítására

A döntés indoklása szerint a bank és a hitelfelvevő között nem történt meg a végelszámolás. Ennek a kérdésnek a tisztázására vizsgálatot folytatnak le, amely hónapokig is elhúzódhat. A jogerős döntésig várni kell, a család pedig ezzel újabb haladékot kapott.
Nem ők fenyegetőztek robbantással
Vincze Tamás, a néni egyik fia korábban azt mondta a Népszabadságnak: a családjuk nem fenyegetőzött robbantással, a kialakult helyzet csak arra jó, hogy a végrehajtó rendőri segítséggel, a sajtó távoltartásával könnyebben lakoltathassa ki őket. Ráadásul a lezárás miatt a családdal szimpatizálók terveikkel ellentétben nem vehették körül élőlánccal a házat.

Rendőreink...
Korábban írtuk: Az épületet átvizsgálták, majd 10 óra előtt elkezdődött a kilakoltatás - írja a Fejér Megyei Hírlap.
Korábban írtuk: Házának felrobbantásával fenyegetőzött egy kilakoltatásra váró család Székesfehérváron. A rendőrség lezárta az érintett utcarészt - adja hírül az MTI. A Fejér Megyei Hírlap ezzel szemben azt írja, ismeretlen személytől érkezett telefonhívás, hogy a házban bomba van.

Vincze Józsefné évtizedek óta él a Selmeci utcában. Nem tudja, mi lesz vele, ha most el kell hagynia a régi, megszokott házat (Fotó: Nagy Norbert)
Közveszéllyel fenyegetés miatt lezárta a rendőrség a székesfehérvári Selmeci utcának azt a szakaszát, ahol szerdára rendelték el egy 90 éves nő és két fia - egyikük 100 százalékos rokkant - kilakoltatását - közölte a rendőrség. A rendőrök a gyalogos és jármű forgalom elől lezárták a területet, a gázszolgáltatást biztosító E.on pedig biztonsági okokból kikapcsolta a gázt. A helyszínre érkeztek a bombakeresők is - mondta el Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helyszínen ott vannak a kilakoltatás ellen fellépő Magyar Szociális Fórum, valamint több média képviselői is.
A kilakoltatást július 5-én már elhalasztották, akkor egy hónap haladékot kapott az idős asszony és családja a kiköltözésre. Az önkormányzat pedig - bár nem érintett az ügyben, és a család nem is fordult hozzá segítségért - egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel nekik.

Júliusban még ünnepeltek - de a haladék lejárt
A család otthonát 2009-ben árvereztette el a bank megbízásából egy cég, miután az asszony egyik fia nem tudta törleszteni a 2007-ben devizában felvett szabad felhasználású hitelt, mert elvesztette a munkáját, a mintegy 61 ezer forintos havi törlesztőrészlet pedig időközben 110 ezer forintra emelkedett. A férfi szerint a bank valós értékének egyharmadáért árvereztette el a házat, így nem maradt pénzük új lakás vásárlására.
(MTI  - FMH nyomán, kép: FMH)