Megjelent a rendőrségen, és feladta magát a Cozma-gyilkosság negyedrendű vádlottja, Pál Gábor.


A lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló cigány kedden vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, amikor a rendőrök ellenőrizték tartózkodási helyét, egy VII. kerületi lakást. A 33 éves vádlott elfutott, s eltűnt a rendőrök elől, akik közölni akarták vele, hogy letartóztatják, mert a bíróság - az ügyészi fellebbezést elfogadva - újra elrendelte vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedést.
A rendőrség körözést rendelt el, a cigányt nagy erőkkel kezdték keresni. Pál Gábor csütörtökön reggel jelent meg a BRFK-n, s feladta megát.
Friss: "Óriási hibát és meggondolatlanságot követett el"
Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja „óriási hibát” és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől – nyilatkozta Lehner Béla veszprémi ügyvéd, a negyedrendű vádlott védője csütörtökön az MTI-nek.
Miután Pál Gábor önként jelentkezett a rendőrségen, ügyvédje közölte vele, meggondolatlanságot követett el. A vádlott úgy válaszolt, hogy „megijedt, és indulatból, hirtelen elhatározásból” cselekedett – mondta az ügyvéd, megjegyezve, hogy a védence a fővárosban bujkált, és önként döntött arról, hogy feladja magát. A védő közölte, hogy Pál Gábort őrizetbe vették, és zajlik a kihallgatása.
Lehner Béla szerint védencét valószínűleg azzal gyanúsítják meg, hogy kivonta magát a hatóság intézkedése alól. Nagy Zoltán, a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pál Gábor az előzetes letartóztatása elől szökött meg kedden. Elmondta: az elsőfokú ítélet kihirdetésekor – június 23-án – a Veszprém Megyei Bíróság megszüntette a 33 éves Pál Gábornak, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottjának az előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. Lakhelyeként Pál Gábor az élettársa budapesti lakását jelölte meg. Az ítélet kihirdetésekor az ügyész a negyed- és ötödrendű (Bihari Csaba) vádlott előzetes letartóztatásának a megszüntetése ellen fellebbezett.
A Győri Ítélőtábla azóta helyt adott az ügyészi indítványnak, nemrég elrendelte Pál Gábor letartóztatását, és „intézkedett a végrehajtás foganatosításáról” – tájékoztatott a kollégiumvezető. Hozzátette: a döntést a bíróság írásban közli az illetékes rendőrkapitánysággal, amely végrehajtja a határozatban foglaltakat. Pál Gábor ezen intézkedés alól vonta ki magát elszökésével – jegyezte meg.
(HavariaPress - MTI nyomán)
Korábban írtuk: "Gratulálunk", sünök: megszökött a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja
Körözést adott ki a rendőrség a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja ellen, aki lakhelyelhagyási tilalom alatt áll - erősítette meg az MTI értesülését szerdán a rendőrség.
Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője röviden annyit közölt: a hatóság keresi a férfit, aki kedden tűnt el.
A Cozma-ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság Pál Gáborral szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el júniusi ítéletében, amelyben kimondta: a vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért ötéves börtönbüntetést szabtak ki rá.
A bíróság június 23-án hozott nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt.
A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húsz év fegyházbüntetést kapott.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.
A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
Székkel, majd kézzel ütötte Cozmát
Pál Gábor már első kihallgatásakor sem tagadta, részt vett a tömegverekedésben és a sportoló bántalmazásában. Először egy székkel, majd kézzel ütötte Cozmát.
Fellökte a járőröket, és egyszerűen elrohant:
Jobbik-közlemény: A kormány meddig bánik még kesztyűs kézzel a cigánybűnözőkkel?
Mint ismeretes, megszökött az a Pál Gábor nevű cigánybűnöző, akit Marian Cozma meggyilkolásában való részvétele miatt a Veszprém Megyei Bíróság 5 éves börtönbüntetéssel sújtott. A szökésre azért kerülhetett sor, mert a kézilabdázót kézzel, majd egy székkel ütlegelő elvetemült bűnözőt nem helyezték előzetes letartóztatásba, csupán lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, így a gátlástalan bűnöző – nem meglepő módon – élt a lehetőséggel, és meglépett az igazságszolgáltatás elől.
Az eset joggal veti fel azt a kérdést, vajon meddig kell még a cigánybűnözéstől sújtott magyar embereknek eltűrniük azt, hogy az igazságszolgáltatás kesztyűs kézzel bánjon a gyilkosságokat elkövető bűnözőkkel? A kormány eddig csupán a Magyar Gárda üldöztetésében, a hazájukért tenni akaró, bűnözők garmadáját tettenérő és rendőrkézre juttató gárdisták egyenruhás bűnözőkké nyilvánításában jeleskedett, miközben – a kormány által megváltoztatni nem kívánt törvényi környezetnek köszönhetően – a gyilkosok ma is köztünk járnak-kelnek.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
(Kuruc.info - MTI - MH, kép: Magyar Hírlap)
Kuruc.info: áldassék annak a neve, aki csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Bezzeg a barcsi srácok, őket azonnal előzetesbe vágták és onnan még szakvizsgát tenni sem engedték ki (ezzel teljesen derékba törve az életüket), miközben ők nem gyilkoltak, csupán felpofoztak egy cigánykurvát (vagy zsebtolvajt). Tetszik érteni? Ha egy cigánybanda fehéret (Cozma) gyilkol, akkor sok esetben (ne felejtsük el Kozák Rajmund esetét se [kötelező cikk ITT], ugye...) még előzetesbe se vágják. Fordítva pedig... de, hogy már a „fehérbűnözés” megtorlásánál maradjunk, ugye, emlékszünk még a szintén fehér, priusz nélküli(!!) túlbuzgó környezetvédő esetére? Őt is könyörtelenül lecsukták – azért, mert autókat merészelt karcolni. Hát ez a „magyar” kettős mérce.