Stohl András az új szakértői véleményben reménykedik, s közben megszólalt áldozata is: nem küldené rácsok mögé a színészt. Amellett azonban kitart az idős férfi, hogy rokkantsága a drogos cserbenhagyó által okozott baleset következménye.
Tegnap írtunk arról, hogy Stohl András fellélegezhet, mivel a sorsdöntő orvosszakértői vélemény neki kedvező megállapításokat tartalmaz. Legalábbis a "sztár" és védőügyvédje, dr. Ruttner György így értelmezi a hivatalos papírban leírtakat.
Ezzel szemben az idős férfi védője szerint csakis mindenben Kaincz Pált (78) igazolja az orvosszakértői vizsgálat. Miután az ügyvéd tanulmányozta a szakvéleményt, arra jutott, hogy végre egyértelműen kimondható: van végtagrövidülése a baleset áldozatának, és valóban beszűkült a csípőízületi mozgása.
- A szakvélemény tele van találgatásokkal. Okozhatta ez, okozhatta az, de egyértelműen nem jelenti ki a szakértő, hogy nem a baleset miatt sántít Pali bácsi. Egyébként igen, lehet az idős kor velejárója a sántítás, csakhogy ügyfelem éppen a baleset óta szenved ettől - fejtette ki álláspontját dr. Mester Csaba. Állítása szerint az idős férfi soha, semmilyen mozgásszervi problémától nem szenvedett, még csak kórházban sem volt. Erre nem kevesebb tanúja van, mint egy templom egész hívőcsapata, akik, ha kell, mindezt elmondják a bíróságon is.
- Kérem szépen, én nem azt akarom, hogy Stohl András börtönbe kerüljön, hanem azt, hogy az igazság, a kisember igazsága kiderüljön. Én soha életemben nem bicegtem, becsülettel éltem, nem hazudtam, nem bántottam senkit, csak dolgoztam - mondta otthonában Kaincz Pál a Blikknek, és hozzátette: rendkívül ideges a közelgő tárgyalás miatt, már csak azt szeretné, ha vére véget érne kálváriája.
(Blikk nyomán)