A jobbikossággal, „nácizmussal” igazán nem vádolható Híradó.hu-n jelent meg a következő, a jelenlegi, a Két Hét, a Rendet Csináltunk, a „Helyreállítottuk … a jogrendet az utcán” korban uralkodó tényleges(!) közállapotokat bemutató cikk. Kapcsolódó anyagként ajánljuk EZT, a benne szereplő hivatkozások követésével. Kiemelés tőlünk.

Jön a fosztógatószezon: még a vaskaput is elviszik
 
Nem jószántukból, hanem kényszerből, mert elmúltak azok az idők, amikor egy rács, vagy más biztonsági szerkezet megvédhette a nyaralót.
 
Az egyik tulajdonos elmondta, mindent hazavisznek, amit csak tudnak, például az elektromos berendezéseket, hűtőt, szivattyút, mert az ő nyaralójuk környékén nem lehet közbiztonságról beszélni, a rendőrök csak néha bukkannak fel, a polgárőrség tagjai pedig soha. (Kuruc.info: micsoda? Nincsenek rendőrök, polgárőrök meg mégannyira sem? Nem ezt ígérte Pintér...) Csak a műanyag hordók, kannák maradnak kinn, azzal meg legyenek boldogok a betörők, akik amúgy elsősorban a fémre, szerszámokra vadásznak – tette hozzá a hétvégi ház gazdája.

Más nyaralótulajdonosok elmondták, a bűnözők visznek mindent: az élelmiszert, közte a fagyasztott árut, a veteményesben található terményeket, a ruhaféleséget, de a vaskaput is leemelik, és a talicskákat is eltolják. Ha tetszik nekik, még azt a fémtárgyat is elviszik a betörők, ami le van betonozva, bár egy közeli istállóban könnyebb dolguk volt, onnan csak a tehén láncát lopták el. A közbiztonság nulla. Ami leesik, nem biztos, hogy koppan – tették hozzá a kárvallottak.
 
A hétvégi házak ablakain, ajtóin a közbiztonság hiánya ellenére nem látni rácsokat, aminek az egyik helyi asszony szerint az az oka, hogy a betörők mindenen áthatolnak, ezért kár effajta, szokásos biztonsági eszközökre költeni.