A Jobbik szerint a kormány azzal, hogy folyamatosan lesöpri az asztalról a Jobbik által benyújtott a legrászorultabb devizahiteleseken segíteni akaró javaslatokat, azt bizonyítja, hogy "csak egy bankárkormány, amely a bankárlobby érdekeit képviseli" - fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Lenhardt Balázs.
Az ellenzéki politikus erről azután beszélt, hogy az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége nem vett tárgysorozatba egy jobbikos törvénymódosító-indítványt.
Lenhardt Balázs ismertette: a javaslat egyrészt illetékmentessé tette volna devizában nyilvántartott hitelszerződésekkel összefüggő pereket, valamint a becsült érték 80 százalékában maximalizálta volna az ingatlanok árverezési értékét, ha az adósnak ez az egyetlen lakóingatlana, lakóhelye ebben van, és a végrehajtási eljárás megindítását megelőző hat hónapban is ebben lakott.
A jobbikos politikus szerint a kormány "hiába beszél nemzeti együttműködésről, arcátlan cinizmussal söprik le azokat a ténylegesen a rászorulókon segíteni kívánó javaslatokat, amelyeket a Jobbik nyújt be."
(MTI)