Még hétfőn is az MSZP-frakció tagja leszek – ezt mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Keszthelyen újságíróknak azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila pártelnök nyilatkozattételre szólította fel hétfőig a szocialista frakció tagjait arról, maradnak-e a képviselőcsoportban.
Hozzátette: 2014 után ennek az MSZP-nek a parlamenti frakciójában nem fog helyet kérni. Az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának vezetője azt mondta, hogy amíg a frakció tagja, betartja annak érvényes szabályait, és szívesen tesz tartalmi nyilatkozatot.
Értelmetlen dolognak tartja "ultimálni" a képviselőcsoport tagságát, mert a nyilatkozatok csak az aláírás pillanatának szólnak – fogalmazott. Elmondta azt is, hogy az MSZP parlamenti frakciója szerinte nincs veszélyben, a párt átalakítása pedig kívánatos.
A párt keszthelyi székháza előtt a Jobbik körülbelül kéttucatnyi szimpatizánsa transzparensekkel várta a lakossági fórumra érkező Gyurcsány Ferencet, és az időközben elkezdődött lakossági fórumot hangos bekiabálásokkal zavarták meg - adja hírül az MTI.
Friss: Olvasónk így számol be az esetről:
Indulatoktól, szóváltásoktól és erőszakos jelenetektől sem volt mentes ez a kicsit több mint egy órás demonstráció, de ne vágjunk a történések elébe!
Az egész tortúra úgy kezdődött, hogy Fletó feltámadt poraiból, és eljött áldást osztani híveinek szeretett Keszthelyünk egyik fekete pontjára, az MSZP székházába. 17:00 órára már közel ötvenen gyűltünk össze nevezett pokol kapujában. Szépen rendezgettük sorainkat az anyaföld székházbejárathoz közel eső részén, zászlókkal és transzparensekkel a kézben, hazaszeretettel a szívünkben, aggódva a Gyurcsányék által elprivatizált nemzeti vagyonunk még megmaradt pár négyzetméterén.
Paprikásan indult a stopper, mindjárt az elején egy MSZP-hívő akarta kitépni videósunk kezéből a digitális adatrögzítés lehetőségét - miközben őt és társait „lenácifasisztarasszistázta” -, mely fizikai erőszakot ő határozottan visszautasított, de nem tett ellenlépéseket. Eme kis incidens után a továbbiakban verbális csatajelenetek zajlottak a székházba betérő „prédikátor”-hívők és szimpatizánsaink között, ami persze indulatoktól sem volt mentes.
Nem figyelmen kívül hagyható az a tény sem, hogy az elvtársak átlag életkora hatvan fölött mozgott, de voltak köztük - sajnos - fiatalok is. Fájdalmas volt a felismerés, milyen sokan szédelegnek még a jó öreg kádernyuggerek közül ebben az általuk megnyomorított csonkahonban. Véresszájú Vadai Ágnes, „jóképű” Szabó Zoltán és „macsó” Varjú László is felismerhető volt Gyurcsány mellett.
Miután elcsendesedett a „Mózesünk” hívó szavára történő bevonulás az ígéret templomába -a keszthelyi MSZP-zsinagógába -, delegációt küldtünk a „messiáshoz”, hogy békés úton derítsék fel, hánya(dá)n állnak odafönn. A lépcsőházba még csak feljutottak, de az előadóterem bejáratánál megálljt  parancsolt nekik egy határozott fellépésű egyszemélyes delegáció, Varju László országgyűlési képviselő, akit egy durván erőszakos hústorony követett szitkozódva, magából kikelve és tettlegesen bántalmazva - ismét - videokamerásunkat. Kezéből megpróbálván kicsavarni dokumentáló eszközét, közben sérülést okozva bal kezén, őt lökdösve, erőszakkal fenyegetve, megfélemlítve kényszerítette meghátrálásra tagtársunkat, kísérői megdöbbenésére. Ezek után nem maradt más hátra, mint az épület kijáratát elhagyva, sértettünk fennhangon a felvigyázó rendőrök segítségét kérte - volna. Ők azt mondták: „nem tehetünk semmit, menjen be a kapitányságra vallomást, illetve feljelentést tenni!” - amit a kórházi látlelet kinyomtatása után bajtársunk meg is tett.
Képviselőnket a bejárat előtt egy matuzsálemi kort megért - arcán szemita jegyekben bővelkedő - múlt századbeli helyi rabbikergető és Heller Ágnes-reinkarnáció vette üldözőbe, próbálta meg még le nem száradt egyik ujjával szíven szúrni, amit elnök asszonyunk sikeresen hárított, így adván esélyt magának a túlélésre. Ezek után sem maradt tétlenül a gyászos kinézetű messiásváró felekezet, Szabó György ortodox kommunista személyében, egy helyi MSZP-s képviselő vette célba büszke nagyasszonyunkat, és hitét feledve ecsetelte neki meglepettségét, miszerint „gratulál az embereihez, hogy ide jöttek balhézni”! Valamint elmondta neki kidülledt szemekkel: mostantól szégyelli, hogy vele együtt ül egy testületben! Mire képviselő asszony sem volt rest - visszavágva elmondta barátunknak, hogy ő bizony már egy éve szégyelli, hogy vele egy asztalnál kell döntéseit meghoznia.
A helyi Fidesz és Nemzeti Körei sem tették tiszteletüket a demonstráción, ez úton is „köszönjük” nekik, hogy jelenlegi politikájukkal egyenes utat építenek vissza az MSZP-hez!
A jelenlévő harcos- és bajtársainknak köszönjük a részvételt, a hozzászólásokat és a kiállást a családban, nemzetben és hazában gondolkodókért!