Öngyilkosság okozta a Véderő elnevezésű szervezet volt vezetőjének, Eszes Tamásnak a halálát - közölte szerdán a rendőrség, cáfolva ezzel a Blikk.hu-n megjelent, idegenkezűségről szóló információkat.
"A lefolytatott helyszíni szemle, valamint az igazságügyi-orvosszakértői vélemény alapján egyértelműen kizárható az idegenkezűség, Eszes Tamás önkezével vetett véget életének" - írta közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrség az eljárás során vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit - tette hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy 2011. november 3-án a késő délutáni órákban érkezett állampolgári bejelentés, amely szerint gyöngyöspatai otthonában holtan találták Eszes Tamást. Egyben cáfolta azt a Blikk.hu-n megjelent értesülést, amely szerint a férfi halálával kapcsolatban bármilyen vizsgálat idegenkezűséget állapított volna meg - adja hírül az MTI.
Korábban írtuk: Blikk: Megölték Eszes Tamást - a rendőrség nem cáfol
Befejeződött a Véderő vezetője holttestének igazságügyi orvosszakértői vizsgálata, ami idegenkezűséget állapított meg - tudta meg a Blikk belügyi forrásból.
Amennyiben a boncolás során valóban idegenkezűséget állapított meg az orvosszakértő, az azt jelenti, hogy Eszes nem öngyilkos lett, mint ahogy az elterjedt, hanem valakik megölték - írja a lap. A felakasztott holttestét november 3-án a gyöngyöspatai házának fészerében találták meg.
A rendőrség nem cáfolta a Blikk információját. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint százados azt mondta: amíg a szakértői vizsgálat jegyzőkönyvét nem kapják meg, addig hivatalosan nem nyilatkoznak.
(Mai Nap - Blikk nyomán)