Lázár János kijelentette: nem emlékszik Orbán Viktornak arra a mondatára, amely szerint távozik, ha az IMF visszatér. A frakcióvezető a TV2 Mokka című műsorában cáfolta a Népszabadság állítását, amely - meglepő módon éppen a fideszes propagandának próbálva meg besegíteni - IMF-ellenes szabadságharcosnak állította be Orbánt, akinek hazája gazdasági függetlensége még a saját karrierjénél is fontosabb.


Arról már kevesebb szó esik, hogy Orbán, miközben úton-útfélen azzal dicsekszik, hogy szembement az IMF-fel, maga is igénybe vette a zsidó terrorszervezet kölcsönét, éppen fél évvel ezelőtt. Múlt hónapban pedig az derült ki, hogy a kormány rendszeresen kér tanácsot az IMF-től - az intézkedéseik alapján pedig úgy tűnik, meg is fogadják...
Amint azt hírül adtuk, a Népszabadság keddi számában arról írt, hogy "befolyásos források" emlékezete szerint zárt körben Orbán Viktor már korábban célzott arra, hogy "ha az IMF visszajön, én el". "Én nem emlékszem ilyen célzásra" - mondta Lázár János az ezt firtató kérdésre a TV2-ben.
Érdemes arra is felfigyelni, hogy Lázár nem azt jelentette ki: márpedig az IMF-nek semmi keresnivalója itt, sem most, sem a jövőben, hanem azt, hogy ha mégis igénybe veszik - ismét - a segítségét, az "nem lesz nagy ügy". Elvégre válság van, a nemzetközi helyzet pedig egyre fokozódik.
A korábbi hír: Új költségvetés készülhet, ha biztossá válik a gazdasági visszaesés a következő évre - így tudja a Népszabadság. A lap szerint a miniszterelnök már korábban világossá tette, hogy ebben az esetben nem elég a 2012-es költségvetés sarokszámait módosítani.
Azonban akkor is kőbe vésettnek kell tekinteni a költségvetési hiány három százalék alatt tartását, illetve az államadósság folyamatos mérséklését. A lap emlékeztet arra, hogy a kormányfő és a nemzetgazdasági államtitkár a napokban Londonban is jó döntésnek nevezte, hogy az IMF tartós segítsége helyett az ország pénzpiacokról igyekszik finanszírozni magát.
Orbán Viktor ugyanakkor zárt körben már célzott arra, hogy ha a Nemzetközi Valutalap visszajön, akkor ő viszont elmegy - írja befolyásos forrásokra hivatkozva a napilap.
(Kuruc.info - MTI - Nol nyomán)