A Mazsihisz elnökével, Feldmájer Péterrel és a szervezet ügyvezető igazgatójával, Zoltai Gusztávval folytatott megbeszélést Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető.
A találkozón részt vett még Streit Sándor, a Mazsihisz alelnöke, Deutsch Róbert, a rabbitestület vezetője, s helyettese, Fröhlich Róbert főrabbi, valamint Steiner Pál országgyűlési képviselő.
A "magyarországi történéseket értékelve" az MSZP vezetője elmondta, a párt "minden körülmények között kíméletlenül és kérlelhetetlenül fellép az antiszemitizmus bárminemű megnyilvánulása ellen", küzd a "rasszizmus és a kisebbségeket megbélyegző politika ellen", alapvetőnek tekinti kultúrájuk védelmét, hagyományaik megőrzését, a zsidó örökség gondozását.
A megbeszélésen résztvevők megállapodtak abban, hogy - figyelemmel kísérve a jelenlegi politikai és közéleti helyzetet - félévente rendszeres találkozót tartanak, amelyen konkrét intézkedési tervet dolgoznak ki "az egyre nyilvánvalóbbá váló, a magyar zsidóságot ért sérelmek és problémák kezelésére". Az MSZP ebben felhasználja nemzetközi kapcsolatait is, és "a maga eszközeivel mindent megtesz a világ közvéleményének korrekt tájékoztatása érdekében".
(MTI nyomán)