Németh Lászlóné zsideszes miniszterjelölt alkalmassága mellett érvelt korábbi kollégája, Lenhardt Balázs. A csütörtöki bizottsági meghallgatáson a Jobbik képviselője volt az egyetlen ellenzéki politikus, aki nem szavazott ellene. Pedig ilyenkor gyakorlatilag a jelölt programjáról, elképzeléseiről, azaz a kormányzati politika irányvonaláról is szavaznak. Alább az Origo hírének vonatkozó részlete.
Az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak, egyedül a gazdasági bizottság jobbikos tagja, Lenhardt Balázs tartózkodott. Ő korábban azt mondta, hogy az OTP-ből évekkel ezelőttről ismeri Némethnét, így személyesen is volt alkalma "meggyőződni a jelölt szakmai és emberi alkalmasságáról", de a szavazásnál nem támogathatja, mert köti a frakciófegyelem.
(Origo nyomán)
Friss: Lenhardt Balázs reakciója az Origó cikkére
Nem igaz, hogy alkalmasnak találtam volna Németh Lászlónét a miniszteri posztra. A frakciófegyelemre tett szerencsétlen megjegyzésemben nem mondtam, hogy egyébként megszavaznám, csupán arra vonatkozott, hogy hezitáltam a nem és a tartózkodás között, ami a frakciótársakkal való egyeztetést követően - a személyes érintettség miatt - végül tartózkodás lett.
Ez sajnos hiba volt, mert a jelölt nem csupán múltja, hanem a meghallgatáson mutatott teljesítménye alapján is egyértelműen alkalmatlan a miniszteri posztra. A korábbi közöttünk fennálló jó munka- és emberi kapcsolat alapján megsajnáltam a bírálatok tűzébe kerülő Némethnét, és tettem felé egy emberi gesztust, amikor elismertem szakmai és emberi kvalitásait, de nem alkalmasságát! Felszólalásom további részében azonban kétségbe vontam felkészültségét erre a pozícióra. Ezt természetesen már nem közölte a Jobbikkal szemben következetesen ellenséges origo hírportál, amelynek egyetlen mondat kiragadásával az volt a leplezetlen célja, hogy viszályt szítson a nemzeti radikális táboron belül. A cikk egy részletének átvételével sajnos ez sikerült nekik.
A valódi véleményem a miniszterjelölt alkalmasságáról világosan kiderül az ülés után tett nyilatkozatomból az N1 televíziónak.
A felvételen 5:15 és 5:45 között van az interjú, és jól látszik a bizottsági ülésen készült felvételeken, hogy mennyire kellemetlen pillanatokat élt át a meghallgatáson Németh Lászlóné.
Bajtársi üdvözlettel,
Lenhardt Balázs