Szakmai alkalmasságukat az is bizonyítja, hogy a felvételek felhasználásához nem kérték meg a jogtulajdonos SoDI engedélyét, illetve a tudósítás összességében egy értelmes ember számára végső soron a szándékukkal ellentétben inkább azt igazolja, hogy jogvédői minőségemben voltam jelen és a szemkilövető Gyurcsány akciójának nem dőltem be.
Jellemző, hogy a nemzetáruló előállításakor elmondott, rács mögött tartásra vonatkozó felhívást közlő szavaimat nem idézték be, csak azt, hogy az események hatása alatt kétségkívül kissé felhevülten "vitatkozom" Szilágyi Gyurival, ezúton jelzem, hogy a szánalmas összeugrasztási kísérlet esélytelen, mivel Gyuri az egyik legszorosabb harcostársam a frakcióban. Kár szépíteni vagy eltagadni: az LMP-sek csináltak egy tökös akciót, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy milyen őrült és ártalmas jogalkotás folyik az Országgyűlésben. Amikor Zagyva Gyula képviselőtársam és barátom megtudta tőlem reggel az akciót elsőként úgy reagált, hogy ezt miért nem mi csináltuk meg? A kérdés jogos és én is ezt kérdezem sok nemzeti radikálissal együtt, akik nem besimulást, hanem harcos kiállást várnak tőlünk.
Nyílt levél az N1 Híradó Szerkesztőségének!
Kedves fiúk az N1-ben! Köszönöm ezt a "korrekt" karácsonyi ajándékot, főleg a rám alkalmazott, "magát nemzeti radikálisnak mondó" jelzőt. Szerencse, hogy ezt nem ti, hanem azok fogják érdemben megítélni, akik ismerik képviselői-jogvédő munkásságomat és különösen az elmúlt másfél parlamenti év 35 órányi felszólalásából, több száz módosító javaslatból, nemzetközi fórumokon a magyarság érdekében kifejtett tevékenységemből, a 2006 őszi igazságtételért folytatott küzdelmeimből, az idén teljesített közel 150 bizottsági ülésen elmondottakból, a devizaadósokkal foglalkozó albizottság alelnökeként végzett munkámból józan következtetést tudnak leszűrni.
Nyilván ti mindezt ismeritek, tehát más lehet az ok, hogy nekem jöttetek. Csak nem a sértettség beszél belőletek? Néhány hete egy primitív és jogellenes lejárató felvételt nyomatékos kérésem ellenére közzétettetek Gruber Attila kormánypárti képviselő ellen, akinek köszönhető, hogy a Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat megteremtésére vonatkozó költségvetési módosító javaslatom támogatást kapott az alkotmányügyi bizottságban és akivel eredményesen lehet együttműködni nemzetpolitikai célok érdekében az Európa Tanácsban is. Kérésem és Vona Gábor kérése ellenére sem vettétek le a jogsértő felvételt, emiatt bizony bojkottot hirdettem és kilátásba helyeztem, hogy képviselőtársamat ügyvédként fogom képviselni a durva jogsértés miatti polgári és büntetőeljárásokban. Komoly károkat okoztatok ezzel. De úgy látszik nektek ez sem volt elég, most, hogy meg fog szűnni az N1 Híradó - amit sajnálok, mert kétségkívül hiánypótló műsor volt és sokszor adott nekem is teret, bár nézettsége méltatlanul alacsony volt - nem egy emelkedett hangvételű búcsút választottatok, hanem fontosnak éreztétek, hogy karácsony előtt belém rúgjatok egyet, a Jobbik-frakció legaktívabb tagjába és az Országgyűlés leghosszabb időtartamban felszólaló képviselőjébe. Gratulálok! Ha nektek én vagyok az egyik legfőbb ellenség, akkor talán joggal vetődik fel bennem és sok értelmes emberben, hogy itt most a ti adásotokban van a hiba. Önvizsgálatot javaslok és megkövetést várok el. Ha magatoktól nem megy az év végéig, akkor maradnak a jogi eszközök, mint ultima ratio. Ha nem megy békés úton, akkor a jog eszközeivel védem meg magam, amint tettem az elmúlt években is elég hatékonyan.
Szebb jövőt hozó új esztendőt!
Gaudi-Nagy Tamás