Szabálysértési eljárást indított a XIV. kerületi rendőrkapitányság LMP-s aktivisták ellen, akiket a Hősök terén értek tetten, amint Új ellenállás feliratú táblákkal gyalázták meg a tér szobrait. Az éjszaka során számos budapesti köztéri szoborra került ilyen tábla, az "Új ellenállás" kifejezés mellett majdnem mindegyiken egy-egy, a szoborhoz kapcsolódó idézet szerepelt.

Szabálysértési eljárást indított a rendőrség azok ellen az LMP-s aktivisták ellen, akiket a Hősök terén értek tetten, amint Új ellenállás feliratú táblákat helyeznek el a téren található szobrokon. A zuglói rendőrkapitányság emberei által indított eljárásba bekapcsolódik az V. és a VI. kerületi rendőrkapitányság is, mivel az aktivisták az éjszaka során számos köztéri szobron hagyták ott névjegyüket.
Tábla került ki az éjjel Petőfi Sándor, Jókai Mór, Liszt Ferenc, Ady Endre, Zrínyi Miklós és Anonymus szobraira – mindegyik táblán az Új ellenállás szókapcsolat szerepelt, továbbá egy-egy, az adott szobor által ábrázolt személyiséghez kapcsolódó idézet.

A BRFK hivatalos válasza szerint: "2012. január 1-jén három személy Budapesten, a Hősök terén lévő szobrokra több táblát helyezett el. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen intézkedtek velük szemben. Az esetet a XIV. kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja."

(HVG nyomán)