Budaházy Györgyöt meggyanúsították közösség elleni izgatással a 2008-as melegfelvonulással kapcsolatban - jelentette be ügyvédje, Gaudi-Nagy Tamás.
Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő, aki Budaházy György ügyvédeként volt jelen a VIII. kerületi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón, közölte: a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) tavaly novemberi feljelentése alapján védencét közösség elleni izgatással gyanúsítják, és házi őrizetet rendeltek el vele szemben.
Mint elmondta, ügyfelét a 2008-as homokosfelvonulást megelőző, a Szent Korona Rádióban elhangzott kijelentéseivel kapcsolatban gyanúsították meg most, több mint három évvel az esemény után. Hozzátette, hogy egyszer már megszüntették a nyomozást, ám az ügyészség utasítására újra elővették az ügyet; a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályán folyik a nyomozás.
Gaudi-Nagy Tamás kitért arra: bűncselekmény hiányára hivatkozva kérik az eljárás megszüntetését, mert a rádióban tett kijelentések szerintük a véleménynyilvánítási szabadság körébe tartoznak. Mint megjegyezte, ügyfele nem kapott szabályszerű idézést, hanem csupán szóban tájékoztatták arról, hogy elő fogják állítani. Közölte: ez sem felel meg a büntetőeljárási törvény szabályainak, ezért panasszal fognak élni.
A sajtótájékoztatón Budaházy György azt mondta, botrányosnak tartja, hogy "megint a nemzeti oldaliakat, és nem a bolsevikokat meg a szociálliberális kormánynak az embereit, akiket kéne", kérik számon.
(MTI nyomán)
Frissítés: A Szent Korona Rádió beszámolója:
Idézés nélkül akarták elhurcolni Budaházyt, de a helyszínen tartózkodott Gaudi-Nagy Tamás és a Szent Korona Rádió stábja is. Cikkünkben a helyszíni képek és videóriport mellett megtalálhatják Gyuri közleményét és a kihallgatásról készült jegyzőkönyvet is.
A Szent Korona Rádió munkatársai birtokába jutottak olyan információk, miszerint 2012.01.10-én 11 órakor Budaházy Györgyöt és 4(sic!) társát előállítják, ezért már kora reggel a helyszínre érkeztünk, hogy kép- és videóbeszámolóval is szolgálhassunk.

Gaudi-Nagy Tamás is meglátogatta Gyurit, mielőtt megjöttek a váratlan vendégek, akik be akarták vinni a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. Harcos jogvédőnknek, rendíthetetlen országgyűlési képviselőnknek sikerült kiharcolnia, hogy ne sünmobillal szállítsák el Budaházyt.

Tizenegy óra után konvojban vitték Budaházyt kihallgatásra, majd 14 óra után ki is engedték. Mint kiderült, az előállítás egy a Szent Korona Rádióban elhangzott beszélgetés nyomán történt, amit IDE KATTINTVA hallgathatnak meg, vagy tölthetnek le.
Budaházy Gyuri közleménye:
Orbán Viktorék számonkérést ígértek. És van? Most minden radikális rávágná, hogy NINCS! Pedig van! Csak most is minket kérnek számon, nem a bolsikat meg libsiket, azoknak közkegyelmet hirdetnek. Mai napon gyanúsítottak meg a 2008-as buziparádé miatt közösség elleni izgatással, ráadásul mindezt idézés nélkül, egy sereg rendőr által előállítva. Anno még a TASZ (Gyurcsányék házi jogvédői) tett feljelentést 2008. július 17-én az ügyben (ez persze fontos volt nekik, de az már derogált, hogy minket elismerjenek politikai foglyoknak), aztán a rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, majd a TASZ panaszt tett (szabálytalanul, mert a törvény szerint a feljelentő nem tehet panaszt), melynek folyományaképpen az ügyészség újraindította az eljárást. Mai hír, hogy az EU az Orbánékkal való viszony rendezése érdekében a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését (ami el se indult, de már ki akarják menteni belőle) és a buzik házasodásának engedélyezését követeli. Úgy tűnik, innen fúj a szél, hogy három és fél év után a nyáron megrendezni szándékozott buziolimpiára való „készülődés lázában” hirtelen felmelegítik a témát és felfedeznek „elkövetőként”. Elképesztő mi folyik itt! De úgy érzem keményen, felkészülten fogadtuk az újabb támadást (köszönet érte Gaudi Nagy Tamásnak) és visszavertük, -verjük. Vesszen az EU, követelem, hogy lépjünk ki belőle!
Budaházy György
2012. január 10.
A rádió korábbi tudósítása:
2012.01.10. 11:29: Konvojban vitték el Gyurit a rendőrök: elöl-hátul rendőrautó, középen Gaudi autója, amiben ül Gyuri. A kihallgatásért felelős rendőr kezességet vállalt érte, hogy biztosan elengedik utána, és ha kell, akkor haza is hozzák.
2012.01.10. 11:20: Budaházy Györgyöt végül elvitték a sünök kihallgatásra. A helyszínen rekordidő alatt ott termett Gaudi-Nagy Tamás, a nemzet jogvédője, és ismertette a rendőrökkel a jogi lehetőségeket, és számonkérte rajtuk, hogy miért nem küldtek egy szabályos idézést, továbbá miért kellett ebből egy szabályos rendőri akciót csinálni. Gyuri végül elindult Gaudival, legalább megnézik a várost...
2012.01.10. 10:55: Ellepték Budaházy György családi háza előtti részt a sünök. Mint kiderült, a 2008-as buzifelvonulás miatt szeretnék előállítani. Állítólag az egyik,a Szent Korona Rádióban leadott műsora miatt (amiben Toroczkai László is szerepelt) közösség elleni izgatással vádolják. A szánalmas az egészben, hogy mindenféle végzés, idézés nélkül akarják elszállítani. Az élőképes kamerán az látszik, amint kint várakoznak a rend héber őrei a felsőbb eligazításra.
Nézzék, hogyan zavarnak egy békés, magyar családot a rend (h)éber őrei! A cikkben említett eseményeket 1:22-2:11 között láthatja:
Jegyzőkönyv:



Frissítés2: Budaházy helyreigazítási kérelme:
Tisztelt szerkesztők!
A 2008-as homoszexuális felvonulással kapcsolatos tegnapi meggyanúsításom kapcsán közzétett és számos sajtóorgánum által lehozott MTI tudósításban szereplő „a TASZ tavaly novemberi feljelentése alapján gyanúsították meg, és házi őrizetet rendeltek el vele szemben” (http://www.mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=hun&menuid=) megfogalmazás több szempontból is valótlan. Egyrészt a TASZ ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, nem ellenem, és nem tavaly, hanem 2008-ban. Majd mikor a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást, akkor panaszt tett ez ellen szabálytalanul – mert a feljelentő nem tehet panaszt –, ennek ellenére az ügyészség helyt adott ennek, és az ügyészség fogalmazta meg a konkrét gyanúsítást, de a TASZ feljelentésében szereplő három Btk. helyből csak egy vonatkozásában. Továbbá ennek a gyanúsításnak a kapcsán nem rendeltek el velem szemben semmit, így házi őrizetet sem (egyébként is azt csak bíróság rendelheti el).
Kérem a valótlan állítások helyreigazítását.
Hiteles hírforrásként ajánlani tudom a Szent Korona Rádió tudósítását az eseményről:
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_01_10_budahazyt-eloallitottak-a-2008-as-buzivonulas-kapcsan
Budaházy György
2012. január 11.