Lopással gyanúsítják a sarkadi képviselő-testület egyik tagját, a pénzügyi bizottság elnökét. A politikus egy másik férfivel egy több tízezer forint értékű adathordozó árazókészüléket vitt el a Tesco helyi szupermarketjéből — írja a beol.hu.
Egyik délután egy helyi fiatalemberrel érkezett a Tescóba a Sarkadon közismert képviselő, vállalkozó. A vásárlótérben, a kocsiban hagyott adathordozót a politikus tette a társa által vitt kosárba — írja a hírportál, sarkadi informátoraira hivatkozva.
A két férfi a pénztárnál a fizetést után távozott az üzletből, de magukkal vitték a valamivel több mint 50 ezer forint értékű készüléket. A Tesco dolgozói észlelték a hiányt, és a kamerarendszer segítségével azonosították az elkövetőt.
Ezután telefonon keresték meg az érintettet, aki először tagadta, hogy bármit is tudna a készülék hollétéről, majd nem sokkal később mindketten visszatértek, visszavitték az ellopott adathordozót. A képviselő azt hazudta, hogy ők "csak tesztelni akarták a Tesco biztonsági szolgálatának éberségét".
A beol.hu megkereste az ügyben érintett képviselőt, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A hírportál úgy tudja: a két férfi ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, de hivatalos forrásból ezt egyelőre nem erősítették meg.
Frissítés: Murok Ferencről van szó, aki a Fidesz színeiben vezeti a pénzügyi bizottságot. Sejthetik a kedves olvasók ezek után, hogy mennyire becsületesen...

Frissítés 2: A Jobbik lemondásra szólított fel, a polgármester rendkívüli ülést hívott össze
A Jobbik lemondásra szólította fel a lopással gyanúsított M. Ferenc sarkadi képviselőt. A Fidesz helyi szervezetét ugyanakkor arra kérték, hívja vissza pénzügyi bizottsági elnöki tisztségéből a képviselőt.
— A Jobbik felszólítja a Fidesz sarkadi alapszervezetét, hogy hívja vissza a lopással gyanúsított M. Ferencet a pénzügyi bizottság elnöki tisztségéből, az érintett pedig mondjon le mandátumáról, mint önkormányzati képviselő, hiszen méltatlanná vált. A Fidesz helyi szervezetének el kell döntenie, hogy a tiszta utat választja, és visszahívja a színeiben mandátumot szerzett önkormányzati képviselőt, vagy együtt él e kínos üggyel, s cipeli ezt a terhet magával — jelentette ki a sarkadi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján tegnap délután Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke.
— Függetlenül a büntetőügy érdemi elbírálásától, az a tény, hogy lopással gyanúsítják az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnökét, aki a megalapozott gyanú szerint a Tesco helyi szupermarketjéből több mint 50 ezer forint értékű árazókészüléket tulajdonított el, eleve méltatlanná teszi M. Ferencet az önkormányzati képviselői mandátumra — hangsúlyozta Samu Tamás Gergő.
A Beol tisztázta a városban terjedő azon szóbeszédet is, miszerint az érintett önkormányzati képviselő pénteken kilépett a Fideszből. Dr. Mokán István, a Fidesz helyi alapszervezetének elnöke megerősítette M. Ferenc párttagságának megszűnését.
A Kuruc.info úgy értesült, hogy a független polgármester (aki a Fidesz helyi nagyágyújával szemben nyert 2010-ben) jövő hétre rendkívüli testületi ülést hívott össze az üggyel kapcsolatban.
(Kuruc.info - Beol - HVG nyomán)