Amint arról beszámoltunk, szerda délután Gyurcsány Ferenc lakossági fórumán verbálisan és tettlegesen is bántalmazták azokat a jobbikos fiatalokat, akik csendben, néhány felirat segítségével nyilvánítottak véleményt a volt kormányfő rendhagyó miskolci látogatása kapcsán. Az eset után egy nappal Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.
A politikus szerint rendkívül visszás és tragikus, hogy Gyurcsány Ferenc mind a mai napig szabadon provokálhatja a magyar vidéket azáltal, hogy politikai tőkét próbál kovácsolni az általa előidézett nyomorból. Erre a provokációra reagáltak szerdán a Jobbik Miskolci Ifjúsági Tagozatának egyetemistái, akik békésen és méltóságteljesen szembesítették Gyurcsány Ferencet a társadalom döntő többségének véleményével – mondta Szegedi hozzátéve, a volt miniszterelnök, bár magát demokratának titulálja, mégis – hűen önmagához – diktátorként reagált a szabad véleménynyilvánítás eme kulturált formájára akkor, amikor kitépte a fiatalok kezéből a miskolciak üzeneteit.
A Jobbik elnökhelyettese emellett jelzésértékűnek tartja, hogy a magát nyugatos és modern pártnak valló Demokratikus Koalíció szimpatizánsai az egyik 19 éves lányt, valamint a helyszínen jelen se lévő jobbikos országgyűlési képviselőt, a kisgyermekes édesanya Dúró Dórát „lotyónak” nevezték, a többi fiatalt pedig szitokszavak közepette megrugdosták. „Ez a balkáni magatartás hűen tükrözi, hogy a DK Magyarország legszélsőségesebb, legkirekesztőbb pártja” - fogalmazott a képviselő, aki tájékoztatott arról is, hogy a párt miskolci ifjúsági tagozata csütörtökön megtette a feljelentést becsületsértés, valamint garázdaság elkövetése miatt.
Ezt követően Szegedi Csanád felkérte a kormányt, tegyen lépéseket azért, hogy a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett milliárdos balliberális kör nyerje el végre méltó büntetését, a magyar önkormányzatok pedig nyilvánítsák Gyurcsány személyét persona non grata-nak.
Bár Miskolc fideszes vezetése az erre irányuló jobbikos indítványt nem merte felvállalni, két önkormányzat ezt már most megtette: Juhász Oszkár, Gyöngyöspata, valamint Fülöp Erik, Tiszavasvári nemzeti radiális polgármestere ugyanis jelezte, következő testületi ülésükön előterjesztik a javaslatot.
A sajtó azon kérdésére, hogy vajon Gyurcsány tervez-e a jövőben a miskolcihoz hasonló akciókat, Szegedi elmondta, nem kíván belelátni a bukott kormányfő fejébe, de ha további provokatív lépéseket tesz, a Jobbik, ahogy azt most is tette, úgy ezután is ki fog állni a jóérzésű magyar emberek érdekeiért.
(Borsvezér.info nyomán)