A településen többen állítják, hogy sokat romlott a közbiztonság a faluban.
Szerdán érkezett a Heol szerkesztőségébe egy olvasói levél, miszerint Kerecsenden a rendőrökre támadtak. Az olvasó leírta, hogy az elmúlt napokban több bűncselekmény is történt a településen, ami aggodalommal tölti el az ott élőket. Beszámolt arról, hogy a közelmúltban a közeli üzemből nagy mennyiségű vasat tulajdonítottak el garázda elemek. A bejelentésre a tolvajok nyomát követve a rendőrség szakemberei is megjelentek a helyszínen, ahol megtalálták az eltulajdonított eszközöket. Az intézkedő rendőröket téglával dobálták meg, s egy sarlóval is rájuk támadtak – állítják szemtanúk.
A helyieket az is foglalkoztatja, hogy egy idős házaspárhoz többször is betörtek a közelmúltban, nemrég pedig elhunyt idős hölgy lakását fosztották ki. Többen állítják: sokat romlott a közbiztonság a faluban, s az idős emberek különösen kiszolgáltatottnak érzik magukat.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a fentiekkel kapcsolatban elmondta, hogy február 10-én reggel Kerecsend külterületén történt falopásról érkezett bejelentés az Egri Rendőrkapitányságra. A helyszínen intézkedő egri rendőrjárőrök a friss hóban található kézikocsi nyomait követve eljutottak egy kerecsendi házig. A rendőrök udvaron egy kézikocsit, valamint feltehetőleg bűncselekményből származó fémtárgyakat találtak.
Az ellenőrzés közben a két, ott lakó középkorú férfi vasrudakkal az intézkedő rendőrökre támadt, akik szolgálati könnygáz-spray alkalmazásával hárították el a támadást. Személyi sérülés nem történt.
A két férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra, ellenük lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség, továbbá feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt.
A parancsnoki kivizsgálás a rendőri intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak ítélte.
(Heol nyomán)