A jogalkotásról és a közjogi intézményrendszer átalakításáról folytatott vitát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a jobbikos Gaudi-Nagy Tamással csütörtökön a Tárcatükör című rendezvényen, a budapesti Corvinus egyetemen.
Navracsics Tibor az egyetem diákjai előtt arról beszélt, hogy a jogalkotás területén az Orbán-kormány többet tett, mint a korábbi kormányzatok az elmúlt két évtizedben. Jelezte: jelenleg az önkormányzati és az államigazgatási feladatok szétválasztásán dolgoznak, s ebben "vannak viták".
Gaudi-Nagy Tamás azt mondta, az új alaptörvénynek a "legalitása" ugyan formálisan megvan, de a "legitimitása" - vagyis az, hogy az emberek azt a magukénak tudhassák - nincs meg. Közölte azt is, neki tetszik, hogy az alaptörvényben Magyar Köztársaságról Magyarországra változott az ország elnevezése. Úgy fogalmazott, neki "sokkal szimpatikusabb" államforma lenne a királyság, mint a köztársaság.
A rendezvény előtt, illetve a beszélgetés közben négyszer is kisebb, a jobbikos képviselő ellen irányuló rendzavarás történt.
(MTI)