A rendőrség feltételezése szerint két nigger kábítószert kevert két 17 éves lány italába, majd egy budapesti, belvárosi hotelben valószínűleg megerőszakolták őket március 22-én; egyikük két napja meghalt - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a BRFK szóvivője.
Horváth Katalin Fanni elmondta: halált okozó testi sértés miatt nyomoznak az ügyben, amelynek két afrikai származású gyanúsítottja van. Egyiküket, egy 28 éves férfit még hétfőn elfogták, ő előzetes letartóztatásban van. 36 éves társa pedig a héten feladta magát, azóta őrizetben van.
A másik 17 éves lányt orvosi felügyelet alatt tartják, őt a történtek feldolgozásában pszichológus is segíti. Horváth Katalin Fanni elmondta: a VII. kerületi toxikológiai intézettől kapták a bejelentést, hogy életveszélyes állapotban szállítottak be egy fiatal lányt. Eleinte felmerült az alkoholmérgezés gyanúja, de később kábítószert találtak a szervezetében. A lány olyan súlyos állapotban volt, hogy már a helyszínen, a szállodában újra kellett éleszteni, majd gépi lélegeztetésre szorult, és végül szerdán meghalt.
A szóvivő közölte: adataik szerint nem injekcióval juttatták az áldozat szervezetébe a drogot, így azt feltételezik, hogy az ópiátszármazékot az italukba keverhették. A két lány a belvárosban szórakozott, amikor megismerkedett a két majommal. Több szórakozóhelyen megfordultak, sok alkoholt fogyasztottak, majd egy belvárosi szállodában két szobát béreltek ki. A barátnő másnap eszméletlen állapotban talált rá a 17 éves lányra, és értesítette a mentőket.
Horváth Katalin Fanni elmondta: mindkét lány esetében erőszakos közösülésre utaló nyomokat találtak, ezt igazságügyi orvos szakértő segítségével vizsgálják. Ugyancsak szakértő vizsgálja a 17 éves lány halálának pontos okát.
A két emberszabású érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, ám egyiküké épp a napokban járt volna le - válaszolta egy kérdésre a szóvivő. Hozzátette: az egyik gyanúsított korábban már büntetve volt kábítószerrel visszaélés miatt.
(MTI nyomán)