A Demokratikus Koalíció (DK) megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát - közölte Niedermüller Péter alelnök arra reagálva, hogy a Jobbik jogszabállyal büntetné a szexuális devianciák népszerűsítését.
A Jobbik a parlamentnek kedden benyújtott javaslatával módosítaná a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt, hogy betiltható, illetve büntethető legyen a szexuális devianciák népszerűsítése. Az előterjesztő Mirkóczki Ádám ebbe a körbe sorolta a homoszexualitást, a "transzneműséget", a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.
A DK erre reagálva arra szólította fel a "demokratikus ellenzék" pártjait, hogy egységesen lépjenek fel "a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen".
A Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke kitért arra is, hogy a Demokratikus Koalíció kiáll a "melegek emberi jogai mellett", és elítéli "a melegfelvonulás betiltását".
(MTI nyomán)