Biztos munkahelyeket, tisztes megélhetést, elérhető és működő közszolgáltatásokat követel május 1-jén az a négy szakszervezeti szövetség, amelyek köztudottan a kommunista SZOT romjain éledtek újjá a rendszerváltásnak hazudott időszakban.
A demonstráció alkalom lesz arra, hogy a szövetségek elmondják kritikájukat a gazdaságpolitikával és az ország irányításával kapcsolatban - mondta Pataky Péter, a Gyurcsánnyal több alkalommal együttműködési megállapodást kötő Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, a konföderációk hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Közölte, az MSZOSZ, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökei szerint növekszik a munkavállalók kiszolgáltatottsága, és az érdekképviseletek nem fogadják el az ezt erősítő intézkedéseket.
Hangsúlyozottan szakszervezeti rendezvényről van szó, a szakszervezeti zászlók alá várják a dolgozókat vidékről is - mondta a végletekig megalkuvó, saját szervezete élén csupán bábnak kezelt Pataky Péter.
(MTI nyomán)