A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével folytatott keddi megbeszélésen újra meghátrált és engedményeket tett, vagyis újabb visszavonulót fújt a gazdasági szabadságharcban, amelynek a levét a magyar társadalom fogja meginni - mondta Balczó Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke.
A jobbikos politikus szerint a keddi találkozó után nyilvánvaló, hogy "a lakosságot sanyargató legkülönbözőbb adók életbe fognak lépni, mint a sárgacsekk-adó, az átutalási adó és talán még az oxigénfogyasztási adó is". Balczó szerint a magyar kormány meghátrálása a Nemzetközi Valutalappal (IMF) folytatandó tárgyalások megkezdését alapozza meg, amelyek eredményeképpen újabb megszorításokat kell majd bevezetni.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint a magyar kormány gyorsan meg fogja hozni az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyében, és az adatvédelmi hivatallal, valamint a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban is már csak két jogvita maradt fenn - erről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét kedden Brüsszelben.
A bizottsági elnökkel folytatott megbeszélés után Orbán Viktor Brüsszelben újságíróknak egyebek mellett azt mondta, lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől.
(MTI)