A Jobbik az IMF által tollba mondott diktátumként értékeli a Széll Kálmán-terv 2.0 egyes rendelkezéseit.
Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, "nem magyar ember írta" ezeket a terveket, vagy legalábbis olyan személy, aki nem ismeri a magyar vidéket, máskülönben tudná, hogy onnan már "egyetlen forintot" sem lehet elvonni.
Az ellenzéki politikus szerint a kormány a magyar települések "felszámolására" készül az IMF diktátuma alapján, vagyis - mint mondta - az "SZDSZ által kikövezett úton" halad. Hegedűs Lorántné úgy gondolja, az önkormányzati dolgozók és az iskolák lehetnek a legnagyobb vesztesei az elvonásoknak, amelyek közül kiemelte, hogy még az idén elvonnak 4 milliárd forintot az önkormányzatoknál maradó szja-bevételből, további 4 milliárd forintot pedig a szociális ellátások, jellemzően az idősgondozás támogatásából vesznek el.
A jobbikos képviselő szerint a kormány jobban tenné, ha kivizsgáltatná például az V. kerület szerintük felelőtlen gazdálkodását, ahol elmondása alapján Rogán Antal fideszes polgármester "évek óta vagyonfelélésből finanszírozza a kerület működését".
Hegedűs Lorántné kiemelte továbbá, a Jobbik abban érdekelt, hogy mind a 3200 magyar település erős gazdasági alapokon álljon, hiszen szerintük csak így, a vidék segítségével alakítható ki az önfenntartó Magyarország.
(MTI