Folytatólagosan elkövetett csoportos garázdaság miatt 7 hónap börtönbüntetés, 2 évre felfüggesztve S. Fláviának, aki a 2008-as buzivonulás ellen tüntetett.
A 2008-as buzivonulás után 57 ellentüntetőt állított elő a rendőrség, akik közül 40 ellen eljárás indult, heten pedig őrizetbe is kerültek. S. Flávia ügyében 2011. április 6-án született elsőfokú ítélet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
A buzivonulás napján Flávia a Hősök terén volt több ellentüntetővel együtt. Amikor a tiltakozókat elkezdték kiszorítani a Városliget felé, a Kós Károly sétányon többen szembefordultak a rendőrökkel. Flávia ekkor azzal harcolt ellenük, ami a keze ügyébe akadt, vagyis kővel. Minderről videofelvétel készült, illetve akadt egy ügybuzgó tanú is.
A buzivonulás után Flávia fényképe felkerült a police.hu-ra, aminek nyomán 2008. július 14-én, egy Fradi-meccs után civil ruhás nyomozók lekövették, majd őrizetbe vették. Több mint 15 órát töltött ekkor a Gyorskocsi utcában, ahonnan elengedték, és eljárást indítottak ellene.
Az eljárást egyrészt a VI. kerületi ügyészség indította garázdaság, másrészt a Budapesti Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.
A Pethő Erzsébet bírónő által vezetett első fokú testület 1 év 2 hónap börtönbüntetést rótt ki 3 évre felfüggesztve, előzetes mentesítéssel. Indoklásában a bírónő kifejtette, hogy "osztja a vádlott azon véleményét, hogy a melegek felvonulása megosztja a társadalmat", de ezzel a büntetéssel látja biztosítottnak, hogy a vádlott nem ragadtatja magát a közeljövőben hasonló cselekedetekre. Bizonyítékként a bíróság rendelkezésére állt a videofelvétel, valamint maga a vádlott is elismerte cselekedetét. Bűnügyi költséget nem szabott ki a vádlottra a bíróság.
S. Flávia és védője enyhébb ítéletért fellebbezett, így az ügy átkerült a Fővárosi Bírósághoz, ahol a másodfokon eljáró bírói testület 2011 decemberében tartotta első ülését. Akkor az ügyet egyből elnapolták arra hivatkozva, hogy újból szeretnék átnézni a bizonyítékokat.
A következő tárgyalást 2012. május 23-ra tűzték ki, ahol a bizonyítékok átvizsgálása és az ügyész jelenléte nélkül meghozták a jogerős ítéletet, ami 7 hónap börtönbüntetés, 2 évre felfüggesztve.
S. Flávia beszámolója a tárgyalásról és az ellene kirótt, most már jogerős ítéletről:
"Mivel a videofelvételt nem néztük meg, és ügyész sem volt jelen, ezért az ügyvédem, Dr. Pflanzner László (NJA) védőbeszédével kezdtünk. Elmondta, hogy a felvétel alapján szerinte nem valósult meg a hivatalos személy elleni erőszak, mivel a dobások nem a rendőrök felé irányultak és túl messze voltak a rendőrök ahhoz, hogy egyáltalán bárki eltalálja őket. Azt is mondta, hogy mi igazából a deviáns felvonulás elleni tiltakozásul dobáltunk köveket, és bontottuk meg az Andrássy úton a kordont. Ezért kérte, hogy a hiv. szem. elleni erőszak vádját ejtsék és a csoportosan elkövetett garázdaságra próbára bocsátást szabjanak ki.
Az utolsó szó jogán röviden kifejtettem, hogy a társadalom többsége elítéli a buzik felvonulását, amely ráadásul megvalósítja a garázdaság bűncselekményét, mivel másokban megbotránkozást kelt, ezenkívül egy tudományos kutatás szerint a legtöbb pedofil a buzik között van, ezzel az erővel ők is utcára vonulhatnának. Összegezve: a buzik követtek el bűncselekményt azzal, hogy utcára vonultak.
A bírói tanács visszavonult, aztán megszületett az ítélet: 7 hónap. 2 évre felfüggesztve. folytatólagosan elkövetett csoportos garázdaság miatt (az elsőfokú ítélet többi részén nem változtattak). Indoklásában a bíró azzal érvelt, hogy a rendőrség engedélyezte a buzik vonaglását, én és ismeretlen társaim magatartása viszont kirívóan közösségellenes volt."
(SzKR nyomán)