Kalmár, az ávós
Az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a pénteken őrizetbe vett két vezető beosztású rendőrtisztet – értesült a Magyar Nemzet.
A lap névtelenséget kérő ügyvédi forrása szerint a lányfuttatással és kábítószer-kereskedelemmel is összefüggésbe hozott V. László – aki egyebek mellett több jól menő fővárosi szórakozóhely működtetésében érdekelt – üzelmeinek leplezése, illetve a „nyugodt munkakörülmények” megteremtése érdekében korrumpálhatta Kalmár Tamást, a BRFK eddigi közrendvédelmi főosztályvezetőjét (aki a himnuszgyalázó Gárda-oszlatás, a hídblokád és számos más magyarellenes fellépés parancsnoka volt - lásd lenti kapcsolódó anyagainkat - a szerk.) és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának volt vezetőjét.
A lap információi szerint a vállalkozónál több mint háromszázmillió forint igazolatlan eredetű készpénzt is lefoglaltak a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség közös akciója során. A Magyar Nemzet forrása szerint az ügy negyedik szereplője a vállalkozó munkatársa lehetett, ő intézte a vesztegetési pénzek átadását.
Mint arról portálunk is beszámolt, az őrizetbe vételekre még csütörtökön került sor. A főügyészség csak annyit közölt, hogy korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás hivatalos személyek, illetve civilek ellen. Egyéb tájékoztatást a széles körű nyomozás érdekére tekintettel nem adtak. A Hír TV tudósítójának jelentése szerint a gyanúsítottak kihallgatása feltehetően még péntek este is tartott.
(MNO nyomán)
Kapcsolódó: