Polgári pert indított a Hit Gyülekezete több jobbikos képviselő ellen az iskoláknak a szekta általi átvétele kapcsán tett megnyilatkozások miatt.
A Hit Gyülekezete polgári pert indított "jó hírnevének" megsértése miatt a Jobbik és több országgyűlési képviselője - Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke, Rubi Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei alelnöke, Ferenczi Gábor, a párt Veszprém megyei elnöke és ifj. Hegedűs Lorántné, az Országgyűlés jegyzője - ellen az elmúlt hetekben iskola-fenntartási kérdések ürügyén zajló "hecckampány" miatt - közölte a cionista szekta.
A Hit Gyülekezete emlékeztetett rá, hogy a törvények adta jogaival élve – más, a Fidesz által elismert "egyházakhoz" hasonlóan – néhány településen tárgyalásokba bocsátkozott egyes oktatási intézmények egyházi fenntartásba vételéről. A folyamat lezárultával az érintett képviselőtestületek összesen három intézmény vonatkozásában szavaztak bizalmat a "gyülekezetnek".
Magyarország negyedik legnagyobb iskolafenntartó "egyházaként" a Hit Gyülekezete a rendszerváltás óta végez oktatási tevékenységet. Országos közoktatási intézményhálózata négyezer diákot képez, az országos szakmai mérések alapján iskolái kiszámíthatóan a legjobb tíz százalékban teljesítenek, emellett 22 éve működteti hazánk legnagyobb, nemzetközi hírű hittudományi főiskoláját -  sorjáznak a riasztó adatok.
(HVG korrigálva)