Négy rendőr, köztük három magas beosztású rendőri vezető letartóztatása ellenére is fennmaradt Vizoviczki László érdekeltségeinek illegális rendőri védelme - írta hétfő számában a Népszabadság, pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A lap szerint valaki a hét végén, két órával a hat hatóság bevonásával Budapest 13 frekventált, s a gyanú szerint egytől egyig Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyén végrehajtott, mindenre kiterjedő ellenőrzések előtt figyelmeztette az érintetteket a készülő akcióról. Mint írták, a szórakozóhelyeken pontosan tudták, mikor és hol lesz ellenőrzés, így azt is, hogy mire kell számítaniuk, tehát nem pusztán arról van szó, hogy Vizoviczki László letartóztatását követően számítottak a hatóság megjelenésére. A Népszabadság belügyi forrásokat említve azt írja, hogy a szivárogtatók ("árulók") felkutatására erőteljes belső vizsgálatok indultak.
A lapnak Vizoviczki László konkurensei úgy fogalmaztak, hogy megkezdődött Vizoviczki birodalmának szétverése, bár szerintük az ügy még nincs lefutva, mert Vizoviczki embereinek többsége továbbra is rendőr maradt.
A hatóságok pénteken és szombaton éjjel is nagyszabású razziát tartottak a Hajógyári-szigeten és a Belvárosban működő szórakozóhelyeken. Vizoviczki Lászlónak mindkét helyszínen több diszkója volt. A pénteki akció során összesen 13, a Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában lévő szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal munkatársai. Akkor számos hiányosságot tártak fel, és két szórakozóhelyet bezárattak. Egy nappal később, szombaton, a késő éjjeli órákban a katasztrófavédelem hatósági szakemberei szúrópróbaszerűen több szórakozóhelyet újra ellenőriztek, és ezek közül is bezárattak kettőt.
Vizoviczki László ügyvédje, Nagy Gábor a Népszabadságnak azt mondta, hogy a héten kezdeményezni fogja a maffiózó szabadlábra helyezését a bíróságnál. Vizoviczki László 52 éves, ötgyermekes családfenntartó, aki ellen eddig csak egyszer folyt büntetőeljárás, 1991-ben nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt - mondta az ügyvéd, aki szerint a hatóságok eddig nem mutattak semmit, ami ennek a szent embernek a bűnösségét bizonyítaná.
(MTI nyomán)