Nagy örömmel üdvözlöm Budaházy György és ügyvédei kitartó harcainak újabb sikerét, a Kúria felmentő ítéletét a hazafi ellen "alkotmányos rend erőszakos megdöntése" miatt folyamatban volt büntetőügyben. Jogtörténteti jelentőségűnek tartom azt a tényt, hogy Budaházy blogbejegyzései, amelyekben a szemkilövető Gyurcsány-kormánnyal szembeni határozott és bátor ellenállásra biztatott, nem minősülnek bűncselekménynek - szemben a jogerős ítélet jogsértő megállapításával - írja közleményében Morvai Krisztina, alább a folytatás.
Szégyenletesnek tartom ugyanakkor, hogy az ügyészség két évvel a kormányváltás után is körömszakadtáig ragaszkodott a bűnösség megállapításához, mintegy azt üzenve a magyar embereknek, hogy az esetleges jövőbeni hibbant Nérók terrorját meghunyászkodva kell eltűrnünk. Gyalázat, hogy Budaházy büntetőügyeiben az ügyészség minden erejével küzd, miközben Gyurcsánnyal, valamint a 2006. őszi főbűnösökkel szemben mind a mai napig semmiféle komoly erőfeszítést nem tettek az igazság kiderítése és a kirívó súlyú bűncselekmények elkövetőinek megbüntetése érdekében.
Az Európai Parlament Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti Bizottságának tagjaként arra kérem Polt Péter legfőbb ügyész urat, hogy a mai szánalmas felsülés után végre az utóbbi feladatra koncentráljanak a bukott Gyurcsány-rendszerrel összefüggő "igazságtételi folyamatban".
Dr. Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő