12 otthonvédőt hurcoltak el és állítottak elő a XV. kerületi rendőrkapitányságra ma délelőtt azért, mert egy mindkét lábát amputált, 15 éves unokáját egyedül nevelő asszony otthonát védték a korrupt hivatalnokok és az azokat szolgáló és védő rendőrök ellen.
A rendőrségi akciót követően a szinte magatehetetlen asszonyt szociális otthonba hurcolták („jobb lesz ott neki” cinizmussal), ingóságait leltár nélkül szórják zsákokba, dobozokba még ezekben a percekben is.
Az embertelen eljárás során az egyik otthonvédő bajtársunkat ok nélkül fizikailag bántalmazták, többeket igyekeztek megfélemlíteni, ennek ellenére a magyar otthonokat védeni fogjuk rendületlenül! - írja levelében a Koppány csoport, valamint más Otthonvédő szervezetek elhurcolt és - még - szabadlábon lévő aktivistái nevében Balogh Béla, Dombóvári Andrea és Tatár József.
Frissítés: Képek az "intézkedésről":
Zoom
A rendőrök arcát nem mi takartuk ki, így kaptuk a képeket
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Képek: Kiss Endre Farkas)
Frissítés 2: Az otthonvédők korábbi felhívása és a fenti kép szerint is cigány családot lakoltattak ki. Jelenleg nincs ennél több információnk erről, de feltételezzük, hogy nem bűnöző, élősködő emberek miatt kockáztatták sokan a szabadságukat és a testi épségüket.
Frissítés 3: Jól sejtettük, az otthonvédők előzőleg alaposan leellenőrizték őket, nehogy véletlenül egy lumpen, notórius nemfizető élősködökkel kompromittálódjanak. A nőnek nincs semmiféle lejárt tartozása. Vízdíj-elmaradása valóban volt, de már hónapokkal ezelőtt megállapodott a szolgáltatóval, és azóta rendesen fizeti a részleteket - erről az összes csekket be tudta mutatni.
Az egyetlen ok, amiért az önkormányzat felmondta a bérleti szerződést, az, hogy télen nem volt szíve végig nézni, amint a 16 és 3 éves unokája megfagy, hanem befogadta őket és a saját fiait pár hétre. Ehhez pedig a polgármester szerint nem volt joga.
Az alábbi videóban elmondja, pontosan miért is fogadta be őket.
Frissítés 4: Az otthonvédők most tudták meg, hogy a környéken sok hasonló ház a mai kilakoltatást elrendelő polgármester tulajdonában van. Szintén a környéken történt, hogy nemrég egy 80 évnél is idősebb hölgy kiugrott az ablakon, hasonló kilakoltatási szituációban.
Ami igazán vérlázító: reggel a polgármester még azzal fogadta Balogh Béláékat, hogy elmarad a kilakoltatás. Pár perc múlva mégis a kilakoltatott idős hölgy lakóotthoni elhelyezéséről kezdett nekik mesélni. Béláék ezen a ponton hagyták őt faképnél.
Slusszpoén a történetben, hogy a 15 éves gyereket, akit a nagymama nevel, nem találták ma otthon (a Koppány Csoport tanácsára most éppen a szüleivel van), ezért elrendelték az országos körözését, mint holmi bűnözőnek.