A történet úgy kezdődött, hogy a zsidó ügyvéd felhívta az ATV-t, mondván, rasszista támadás áldozata lett, mert a Gój Motorosok vezetője állon ütötte a bíróságon. (Előtte pedig felfoghatatlan módon XXI. századi Hitlernek nevezte, de ne akadjunk most fenn ezen.) Mészáros Imre azt állítja, csak eltolta magától az "állánál fogva", s az ő szavait támasztja alá az is, hogy a rendőrök a mindenképpen botrányt akaró Dánielt fogták le, a mentősök azt állapították meg, hogy nem szorul ellátásra, csak nyugtatót adtak neki (úgy látszik, imádott Gyurcsányához hasonlóan ő is ideggyenge), és a rendőrség is csak szóváltásról beszél. Dániel azonban az MTI-nek bejelentette, elhagyja ezt a rasszista országot. Reméljük, komolyan gondolta. És azt is, hogy viszi magával a haverjait is.
Zoom
Alább olvashatók a fejlemények, a frissítések egymás alatt következnek.
Tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében Dániel Péter ügyvéd és Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője.
Dániel a Wittner Mária ellen elkövetett rágalmazási perre érkezett a bíróságra. Az ATV beszámolója szerint "a tárgyalás helyszínén 8-10 szélsőjobboldali illető várta az ügyvédet, akit verbálisan inzultáltak, gyalázták, zsidózták. Dániel emelt hangon visszaszólt nekik, mire – elmondása szerint – Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője ököllel állba vágta".
Dániel egyik fogának egy darabja letört, az ügyvéd megszédült.
Tájékoztatása szerint az esetet láttak a bíróság dolgozói, valamint a jelenlévő rendőrök is, akik intézkedtek.
Dánielhez mentőt kellett hívni, injekciót kapott, mert az ütést követően megsérült. Jelenleg a János Kórházba tart, ahol látleletet vetet fel az esetről.
Mészáros Imre aki azt mondta a hitgyülis tévének: öten álltak a bíróság folyosóján, amikor Dániel megérkezett. Mészáros - valamilyen érthetetlen okból - "XXI. századi Hitlernek" nevezte a zsidó Dánielt, aki gyors léptekkel feléjük indult, és emelt hangon vitába szállt velük. Ekkor Mészáros, elmondása szerint, a testközelbe érő Dánielt "nyitott tenyérrel, állánál érintve eltolta magától".
A bíróság elnökhelyettese későbbre ígért tájékoztatást.
Frissítés: Mészáros: "csak eltoltam magamtól"
A Gój Motorosok vezetője a Barikádnak azt mondta, a bíróság folyosóján Dániel Péter volt az agresszív, őt fogták le a biztonsági őrök. Az önmaga lincselésére felszólító Dánielt nem mentő vitte el, ahogy arról az ATV beszámolt, hanem taxival ment a kórházba.
Mészáros Imre szerint Dániel a bíróságon nagy hévvel, agresszívan közeledett felé, ő csupán nyitott tenyérrel az állánál fogva eltolta magától. Ekkor a biztonsági őrök lefogták Dánielt, majd megjelentek a rendőrök is, akik mindenkit igazoltattak.
Mészáros azt is közölte: Dániel Péter saját magának hívott mentőt, de a központban azt mondták, hogy csak 20 perc múlva tudnak jönni, mert vannak fontosabb esetek is. A szemtanúk szerint a zsidót negyed órán keresztül vizsgálták a mentősök, de nem találtak rajta semmilyen elváltozást. A Gój Motorosok vezetőjének elmondása szerint taxival ment a János Kórházba.
Frissítés 2: Magyar Hírlap: Nem volt szükség orvosi kezelésre
Elmaradt Wittner Mária országgyűlési képviselő és Dániel Péter közötti peres eljárás mára kitűzött hivatalos meghallgatása. Az ügyvéd, miután megérkezett a Budapest II. és III. Kerületi Bíróságra a tárgyaló teremtől távol várakozó gój motorosok felé indult és szóváltásba keveredett velük, akik közül egyikük erre reagálva hátrébb lökte Dániel Pétert. Mészáros Imre, a gój motorosok vezetője úgy fogalmazott, éppen „XXI. századi Hitlernek” nevezte a testközelbe érő Dánielt, mire az ügyvéd megindult feléjük és emelt hangon visszaszólt nekik. Erre reagálva Mészáros Imre nyitott tenyérrel, állánál érintve eltolta magától Dánielt. Az ügyvéd elmondása szerint Mészáros Imre ököllel állba vágta. A helyszínre mentőorvost hívtak, aki úgy nyilatkozott a vizsgálat után, további orvosi kezelésre Dániel Péternek nincs szüksége. Ennek ellenére az ügyvéd saját lábán távozott egy közeli kórházba további kivizsgálásra és nem vett részt a hivatalos meghallgatáson. Wittner Mária az esetet kommentálva elmondta, ha valakinek van ahhoz bátorsága, hogy nyilvánosan „leprostizza” őt, akkor ne játssza meg azt, hogy beteg. „Én akkor sem fogom hagyni magam, ha Dániel Pétert többször viszi el a mentő, vagy akár az ördög a pokolba, akkor is pereskedni fogok vele. Nem nyugszom bele, hogy amit 1957-ben letoltak a torkunkon, azt megtegyék most is, huszonegy évvel a rendszerváltás után” – nyilatozta lapunknak a fideszes országgyűlési képviselő.
Jobbágyi Zsófia - MH
Zoom
Zoom
Hegedűs Róbert képriportja (Magyar Hírlap)
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(ATV - Barikád.hu - MHO nyomán)
Frissítés 3: MTI-hír: Dániel az ország elhagyására készül
Dániel Péter ügyvéd büntetőfeljelentést tesz, mert állítása szerint a gój motorosok vezetője megütötte őt szerdán a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében. Mészáros Imre az MTI-nek cáfolta, hogy ütött volna. A rendőrség azt közölte: egy férfi a bíróságon szóváltásba keveredett, majd rosszul lett.
Dániel Péter a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő ellen elkövetett rágalmazás ügyében indult per tárgyalására érkezett a bíróságra. Az ügyvéd később az MTI-nek azt mondta: amint beérkezett a bíróság épületébe, látta, hogy a folyosón 6-7 gój motoros áll, akik felismerték és "elkezdtek mocskolódni, zsidózni". Amikor ő ezt kikérte magának, állítása szerint Mészáros Imre, a gój motorosok vezetője ököllel megütötte őt. Ekkor ő megszédült és az egyik foga kettétört. A bíróság biztonsági szolgálatának munkatársai kísérték az egyik szobába, ahol vizet adtak neki és kihívták a mentőket.
Dániel Péter hozzátette: évek óta szívgyógyszert szed. A kiérkező mentősöktől gyógyszert kapott, majd a János kórházba ment kivizsgálásra. Az ügyvéd büntetőfeljelentést kíván tenni Mészáros Imre és társai ellen. Az MTI-nek azt is elmondta: az ország elhagyására készül, mert véleménye szerint rasszista támadás érte, és "nem lehet folyamatosan fenyegetve élni".
Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület alapító-elnöke az MTI-vel azt közölte: a bíróság épületében tartózkodtak és Wittner Mária ügyvédjével beszélgettek, amikor Dániel Péter megérkezett, és üvöltözve feléjük indult.
Állítása szerint Dániel Péter ekkor "lenácizta" őket, ám erre nem reagáltak. Amikor azonban az ügyvéd "túl közel lépett hozzá", akkor ő feltartotta a jobb kezét, nyújtott tenyérrel és az állánál "megtámasztotta" Dániel Pétert. Ezt önvédelemből tette, mert nem akarta, hogy az ügyvéd kárt tegyen benne - fogalmazott a gój motorosok vezetője. Mészáros Imre hozzátette: a kiérkező mentősök arról tájékoztatták, hogy Dániel Péternek nem esett baja, ezért csak nyugtatót adtak neki.
Az MTI kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte: "a II-III. kerületi bíróság épületében, folyamatban lévő bírósági ügye miatt megjelent egy férfi, aki az ott várakozók egy csoportjával szóváltásba keveredett. A férfi ezután rosszul lett" - tették hozzá.
A közlemény szerint a rendőrök megjelentek az épületben, a jelenlévőket igazoltatták és meghallgatták, majd mentőt hívtak, akik ellátták a férfit.
Jeruzsálem az úticél?
Az alijázás ötlete már ma hajnalban felmerült - tehát a későbbi közjátéktól függetlenül -, a Galamus nevű oldalon az alábbi levélváltás olvasható (az aláírás valamiért a levelek elején található, de ez ne tévessze meg a kedves olvasót):


Frissítés 4: Az "összevert" Dániel nem mer a kamerák elé állni, de telefonon keresztül tud ajvékolni