/Frissítés a levél alatt./
Tisztelt Szerkesztőség!
Ismerve és követve pontos, alapos oknyomozói munkájukat, melyek híreik, cikkeik mögött álltak és állnak, érdeklődésükben és segítségükben bízva keresem meg Önöket levelemmel.
Balatonboglári lakos vagyok, itt élek és dolgozom már 30 éve. Ismerem jól a kisváros lakóit és hétköznapjait. Pár nappal ezelőtt egy sajnálatos, de napjainkban egyre gyakoribb jelenség részesei lettünk mindannyian. Múlt hét végén három ittas (kisebbségi) fiatal bódult állapotban a kora esti órákban megtámadott egy buszsofőrt, aki a gépjárművében várakozott az indulásra. Az erről szóló cikk linkjét mellékelem Önöknek.
Ami azonban keserűen elszomorítja közösségünk jószándékú és jóakaratú embereit, az az, amit egyetlen egy az esetről szóló írott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkben/hírben sem említettek meg: a fiatal sofőr segítségére siető, 50-es éveinek közepén járó hajléktalan férfit is megverték, aki súlyos sérüléseket szenvedett, olyannyira, hogy koponyasérülésébe hétfőn este bele is halt.
Jól ismertem az áldozatot. Rokonai nem voltak, egyedül élt nehéz körülmények között, de soha senkinek nem ártott volna. Ellenkezőleg, jó példa erre ez a végzetes eset is. Kérném Önöket, hogy elhunyt ismerősünk tiszteletére írják ezt meg, és tudjanak róla az emberek. Vérlázító, hogy az a fontos ebben az esetben is, hogy anyagilag mekkora kár érte a buszt, de az, hogy ebbe egy ember belehalt, még csak meg sem említik! Nehogy esetleg rossz fényt vessenek a kisebbség 'nemes' állami gondozott tagjaira, akik 18 éves korukra egy ártatlan ember gyilkosaivá váltak! Milyen világban élünk? Olyanban, ahol az ember élet, mint már annyiszor bebizonyosodott, vajmi keveset ér. Segítségüket előre is köszönöm.
Maradok tisztelettel:
B.B. Balatonboglárról
A szóban forgó hír a Sonline.hu-ról:
Őrjöngő fiatalok: megverték a sofőrt, betörték a busz ablakát
Három fiatal támadt rá egy buszsofőrre a balatonboglári vasútállomáson, a piás elkövetők kitörték a jármű egyik ablakát, a sofőrt pedig egy boroskannával arcon vágták.
– A balatonboglári vasútállomásnál három – vélhetően ittas – fiatal inzultálta az egyik menetrendszerinti busz sofőrjét – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. – Rugdalták a busz ajtaját, majd a vezetőfülke ablakát ütötték, s közben kiabáltak a vezetőnek, szálljon ki. A sofőrt, miután kiszállt a buszból, egyikük egy borosbalonnal arcon vágta, majd a piás elkövetők megfenyegették, s megkergették, ezért bemenekült a járműbe, és hívta a rendőrséget.
– Az elkövetők ezután leléptek a helyszínről, de rövid idő belül visszatértek – közölte az SMRFK –, s újfent szidalmazták a sofőrt, majd ismét rugdalták, ütötték a buszt, melynek a jobb oldali első ajtaján kitört az üveg. Ezután elfutottak a fiatalok.
A kiérkező rendőrök a környéken elfogtak egy 18 éves fiatalembert, majd két fiatalkorút. Az elkövetők előkerítésében nagy segítséget nyújtottak a helyi polgárőrök, akiknek ezúton is köszöni a segítséget az SMRFK. A három tizenévest előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, s gyanúsítottként hallgatták ki őket közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt. Tettükkel az elsődleges adatok alapján közel 220 ezer forintos kárt okoztak. A fiatalokat őrizetbe vették.
Frissítés: Egy nappal később - talán olvasónk levelének köszönhetően - a Sonline is megírta az esetet:
Halálra vertek egy férfit Bogláron, mert megvédte a buszsofőrt
Három fiatal támadt rá egy buszsofőrre Balatonbogláron a múlt héten. Kiderült, hogy a trió annyira megvert egy, a sofőr védelmére igyekvő férfit is, hogy az később belehalt sérüléseibe.
Információink szerint a kórházban halt meg az a férfi, aki az elmúlt héten történt támadás során védelmére kelt egy buszsofőrnek. Három őrjöngő fiatal tört-zúzott egy buszon a balatonboglári vasútállomáson - számoltunk be korábban. Mint kiderült, a sofőrön kívül egy másik férfit is bántalmaztak.
Két olvasónk is arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy szerencsétlen sorsú, az egyik levélírónk szerint hajléktalan, férfi a busz vezetőjének védelmére kelt, amikor hárman rárontottak. Úgy tudjuk, hogy a védelmezőnek szilánkosra törték az arcát a vélhetően ittas támadók, s annyira megverték, hogy súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani. Két balatonboglári olvasónk azt írta, hogy a férfi pár nappal később a kórházban belehalt a sérülésekbe.
Természetesen megkérdeztük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, mit tudnak az elhunyt férfiről, de mint kiemelték: a rendőrség egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügy részleteiről.