Tisztelt Szerkesztőség, Kurucok !
Szívből szeretnék megosztani veletek egy személyes sérelmet. Jómagam Pásztó szülötte vagyok, ám a város totális leépülése, munkahelyek megszűnése és az ott uralkodó állapotok miatt a párommal pár évvel ezelőtt jobbnak láttuk, ha elmenekülünk szeretett szülővárosunkból, és meg sem álltunk Pest megyéig. Egy évben kétszer járok haza, de amit legutóbb tavasszal tapasztaltam, az már siralmas. Egy hétfői nap este nyolc körül sétáltunk a barátnőmmel, amikor is egy csoport napbarnított illető a páromba kötött. Mi mentünk tovább, és tudomást sem vettünk róluk, de utánunk jöttek és köpdöstek, beszólogattak. Végül könyörögni kellett nekik, hogy hagyjanak békén. Rá másnap, kedden, az elemi iskola mellett mentünk, amikor egy csoport olajbarna kisdiák a chipses zacskókat, kólás üvegeket szanaszét dobálta az utcán, mert a szemetest minden bizonnyal nem ismerik. Este nyolc felé elmentünk vásárolni, de jobbnak láttuk anyósom kocsijával, mert az úton akarva akaratlan 8-10 fős rajbandákat láttunk, akik folyamatosan belekötnek az emberekbe, ezért a városba este hét után nem mernek kimenni az emberek. Párom fiatal húga végzős egy gimnáziumban, nem egyszer fakad sírva otthon, hogy a buszon nem tud nyugodtan lenni az orkoktól. Ordítanak, bömböltetik a zenét, telemagozzák a buszt, büdösek, köpködnek - sokszor bele is kötöttek, ilyenkor elfordítja a fejét, és meg sem mer szólalni, terrorban utazik folyamatosan. Ahová jár iskolába, a hajdanán neves intézmény is pokollá változott az elmúlt években, ugyanis az iskolákat is súlyosan telis-tele teszik cigókkal. A 9. és 10. évfolyam 140 tanulójából 80 "roma származású". Meséli, hogy az iskolában állandóan hangzavar van, mert ordítanak, üvölt a zenéjük, és rendszeresen belekötnek a fehér diákokba. Többen emiatt lettek magántanulók. Diákterror, tömegverekedés, betörés, rablás, gyilkosság - mi jöhet még ? Ezt a valamikor gyönyörű kisvárost teljesen aláaknázzák ezek a fekete sáskák... Végezetül ezen bűncselekmények összeválogatva:
2008.07.25.
Halálra kínozták azt a sokáig eltűntként nyilvántartott pásztói férfit, akinek feldarabolt maradványait a múlt héten, egy derítőben találták meg. Hozzátartozói még 2006 januárjában jelentették be, hogy az előző hónapban eltűnt egy 47 éves pásztói férfi, akinek rokonai alig voltak, ám nem sokkal korábban egy ingatlant örökölt. A gyanúsítottak – B. S., J. J. és R. H. – részben beismerő vallomást tettek, de a súlyos bűncselekmény további körülményeinek vizsgálatához a holttest maradványainak szakértői vizsgálata és további bizonyítékok beszerzése is. Az továbbra is vizsgálat tárgyát képezi, hogy a tetteseknek sikerült-e megszerezni a megkínzott férfi pénzét.
2008.08.13.
Megtámadtak egy rendőrt Pásztón. Akár három év börtönbüntetést is kaphat az a két férfi, akik egyike egy verekedés során megütötte az intézkedő rendőrt, társa pedig lefogta az egyenruhás karját Pásztón. A járőröket egy verekedés miatt riasztották a helyszínre, ahol kiderült, hogy csak két helybéli dulakodik, ám az összetűzést népes "szurkolótábor" kíséri figyelemmel. A járőrök előbb megpróbálták felszólítani a bunyósokat, hogy vessenek véget a menetnek, majd amikor azok nem reagáltak, ők is beléptek a "ringbe", hogy szétválasszák a két férfit. Eközben viszont az egyik verekedő hátulról fejen ütötte, majd ellökte a közéjük álló járőrt, s a bámészkodók közül többen is bátorították. Több néző is fenyegetéseket kiabált a rendőrök felé, sőt egyikük a járőr karját is lefogta.
2009.05.22.
Folytatódik a pásztói iskolai cigányterror. Nincs vége a diákterrornak! Kovács Dzsenifer (15) azért került múlt hét szerdán agyrázkódással kórházba, mert nyolcan megverték a pásztói iskola udvarán. Akkor húgát, Abigélt (12) próbálta megvédeni. A borzalom után egy héttel öccsét, Bálintot (8) rúgta hátba az egyik gyerek.
2010.04.25.
Kerítéslécekkel verték meg egy autó vezetőjét és utasát, miután a sofőr a járművel kerítéseknek ütközött Pásztón vasárnap; a helyiek azért bántak el az autósokkal, mert kárt okoztak a tulajdonukban - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
2010.07.01.
A hét első napjaiban a Romkert mögötti garázssornál fényes nappal két cigány férfi kirabolta az egyik helyi általános iskola tanárnőjét. Előbb leütötték, majd az eltulajdonított 27 ezer forinttal felültek az első buszra, amiről Mátrakeresztesen szálltak le. A rendőrség is csak eddig jutott, a buszsofőr tisztán emlékezett a 20 ezressel fizető két cigány férfira.
2010.07.08.
Szerdán kirabolták a központban található Penny Marketet. A pletykák szerint egy robogós ment be bukósisakba, lefújta gázspray-vel a biztonsági őrt, majd a zsákmányolt 170-180 ezer forinttal elmenekült.
2010.07.10.
Pénteken a Korona nevű szórakozóhelyen több egymástól független verekedés is kitört (javarészt a hétvégente Pásztón "szórakozó" idegen cigányok miatt, akik ellepik a helyet). B. János pásztói fiatalembert szemtanúk elmondása szerint fahusánggal leütötték, majd a földön fekvő férfit összerugdosták. Sérülései 8 napon túl gyógyulnak. Ezzel az esettel egy időben a Táncsics úton volt kint a mentő, a születésnapot ünneplő cigányok összekülönböztek, majd tettlegesség lett belőle.
2010.07.20.
Szombatra hajnalban betörtek egy Ady Endre úti családi házba. Pásztón az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a betörések, különösen a Homok városrészen gyakori vendég a házba besurranó, majd a családokat kifosztó betörő.
2010.07.20.
Szombat este a Fő úton lévő Elek sörözőnél helyszíneltek a rendőrök, valakit megvertek, pásztói pletykák szerint kés is előkerült. Ezen a napon egymással csapott össze két cigány társaság, szintén a Fő úton. Teljesen megszokott eset, hogy bandákba verődött cigányok járják este Pásztó utcáit. Az idősek már nem mernek sötétedés után a városban sétálni, a magányosan szórakozni induló fiatalok pedig hétről hétre áldozattá vállnak.
2011.12.06.
Dílert fogtak el Pásztón. Őrizetbe vett a rendőrség egy 32 éves pásztói férfit, aki az adatok szerint több embernek adott el kábítószernek minősülő anyagokat. A nyomozás során megállapították, hogy a 32 éves férfi Pásztó területén több embernek is értékesített kábítószernek minősülő anyagokat. A házkutatáson mérleget, tasakokat és kiadagolt anyagokat foglaltak le a rendőrök.
2012.01.25.
Kerítést és radiátorokat loptak Pásztón a betörők. Január 25-én a Pásztói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály járőrei észlelték, hogy Pásztó belterületén két jelenleg lakatlan családi házba ismeretlen személyek betörtek. Az egyik épülethez tartozó kerítés vaskapuját az elkövetők leemelték és eltulajdonították, míg az azzal szomszédos ház bejárati ajtaját megrongálták és befeszítették. Ebből az ingatlanból a kutatás végeztével 5 db alumínium radiátort, valamint csaptelepeket tulajdonítottak el. A lopással sértetteknek mintegy 200 000 Ft kárt okoztak.
2012.05.20.
Késsel raboltak ki egy idős nőt Pásztón. Késsel rabolt ki egy férfi egy idős nőt Pásztón, az elkövetőt három órán belül elfogták a rendőrök. A 22 éves bátonyterenyei férfi követte a hazafelé tartó 81 éves nőt, majd amikor az a város belterületén egy kihalt útszakaszhoz érkezett, hátulról befogta a száját, másik kezével pedig kést szorított a nyakához. A nő arany nyakláncát levágta, fülbevalóit kitépte, majd elmenekült a helyszínről.
2012.11.07.
Zsebtolvajt fogtak Pásztón. A 17 éves tari lány a dél-nógrádi kisváros egyik sörözőjében vett ki egy pultnál álló férfi kabátzsebéből nyolcezer forintot. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított kamaszt előállították. A rendőrök lefoglalták az ellopott pénzt, így a lopással okozott kár megtérült.
Négy év alatt 13 nagyobb (hírekben is szót kapó) bűncselekmény ebben a kilencezres kisvárosban, biztos forrásból tudom, hogy ebből a 13-ból tizenkettőből ork volt az elkövető.
Tisztelettel:
egy elkeseredett olvasó